Gapet mellan alliansen och dom rödgröna ser ut att minska enligt flera opinionsmätningar. Trenden visar också att fler spel läggs på att alliansen kommer att sitta kvar i makten vilket gjort att Unibet har sänkt oddsen på det alternativet.

– Det har kommit in mycket spel på alliansen under de senaste dagarna och det har lett till att oddset på att alliansen fortsätter att regera har sänkts från fem till fyra gånger pengarna. Samtidigt har oddset på en rödgrön regering med S, MP och V gått upp från 2,50 till tre gånger pengarna, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet Sverige.

Valdeltagandet i Sverige har ökat under dom två senaste riksdagsvalen, 2010 var deltagandet 84.6% och Unibets odds ger oss en fingervisning om att det kan bli ett högre valdeltagande i detta riksdagsval.

– Vi tror att trenden från de två senaste riksdagsvalen med ökat valdeltagande håller i sig. Opinionsläget och de oklarheter som finns kring nästa regering kan också bidra till att fler går och röstar på söndag, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet Sverige.

På söndag avgörs valet och oddsen lär nog röra på sig en hel del tills dess, om du inte redan visste det så kan du livespela på valet under söndagen hos Unibet.

Unibets odds på valet 2014

Röstdeltagande högre än föregående val?
Ja 1.25
Nej 3.50

Vem blir Sveriges nästa statsminister?
Stefan Löfven: 1.25
Fredrik Reinfeldt: 4.00

Vilka partier ingår i Sveriges nästa regering?
S+MP+V 3.00
M+FP+C+KD 4.00
S+MP 4.00

Får S, MP och V över 50 procent av rösterna?
Ja: 7.00
Nej: 1.07