Daniel Brands har gjort succé i år. Egentligen har han gjort succé sedan US-Open 2012 och visst kan han pressa Del Potro?

  • Match: Juan Martin Del Potro – Daniel Brands
  • Speltips: Brands +4,5 games
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 28/2, 12.00
  • Turnering: ATP-Dubai

Den storväxte och sympatiske tysken är riktigt bra. Han har nyss breakat 100-strecket men en rättvis ranking kanske skulle vara runt 50 – så pass bra är han.

Brands forehand är gudabenådad. Han maskerar den riktigt bra och slår både inside-in och out winners. Men ändå är det serven tillsammans med psyket som är hans största styrka. Han backhand håller, men inte mer. 

Tysken dödar i princip 100% av alla korta returer och har senaste halvåret visat upp ett riktigt bra nätspel. Han har också visat att han kan mäta sig med de allra bästa.

I US-Open pressade han Cilic till fem set.

I Wien pressade han Del Potro till tre tiebreak.

I början på säsongen slog han Monfils, Chardy och Gulbis.

I Doha tog han tio games av Gasquet.

I Australian Open tvingades Tomic till tre tiebreak.

Och nu senast slog han Youzhny i raka set. Detta tillsammans är en ruskig bedrift och när Del Potro dessutom inte är i någon topp-form. Ja, då är detta spel helt givet.

Del Potro har tagit sig förbi några matcher nu med ytterst liten marginal. Han borde fått stryk av Llodra i Marseille, räddade matchbollar mot Baghdatis och 6-4,6-4 mot Devvarman är bra men knappast något strykebesked.

Att Brands blir utspelad här håller jag som rätt otroligt.