loni_harwoodKvinnliga pokerspelare tar för sig alltmer och en del har nått till pokereliten. I dagarna har PokerUpdate.com listat de 7 kvinnliga pokerspelare dem anser vara allra bäst.

Poker är intressant i den bemärkelsen att kvinnor tävlar mot män, vilket inte sker i sportsammanhang och inte ens i schack. Även om det finns event där endast kvinnor får deltaga är det ofta så att könen drabbar samman i poker.

Förvisso tas bara en bråkdel av de stora turneringarna hem av kvinnor, men antalet kvinnor som spelar poker i jämförelse med män är också betydligt mindre. Enligt Global Poker Index är endast 3.4% av spelarna i liveturneringar kvinnor. I World Series of Poker 2015 var bara 5,4% kvinnor.

Hur som helst, här är listan över de bästa kvinnliga pokerspelarna enligt PokerUpdate.

Loni Harwood

$1,6 miljoner inspelade pengar i liveturneringar inklusive en vinst i WSOP-bracelet vilket skedde 2013.

Vanessa Selbst

Är helt självklar på en sådan här lista och med sina $11,64 miljoner i inspelade pengar toppar hon listan över alla kvinnliga spelare på den fronten.

JJ Liu

Meriterad spelare som varit med länge och fortsätter presterar på topp. Förra året vann hon till exempel HK$25,000 High Roller Event at the APPT Macau.

Maria Ho

Maria Ho är en av de mest fruktade kvinnliga pokerspelarna idag. Bland annat har hon två gånger mäktat med bedriften att klara sig kvar längst alla kvinnliga anmälda i WSOP Main Event.

Victoria Coren Mitchell

Victoria Coren Mitchell har blivit historisk vid ett flertal tillfällen. Bland blev hon den första kvinnan att vinna ett EPT event. Sedan gjorde hon om bedriften och blev därmed första kvinna att vinna 2 EPT event.

Xuan Liu

Xuan Liu har placerat sig högt i prislistan i många turneringar de senaste åren. Det verkar mest vara en tidsfråga innan hon tar hem en stor titel.

Vanessa Rousso

Vanessa Rousso är ett av de mest välkända ansiktena i pokervärlden och även för många andra då hon i år deltagit i en reality-program på TV. Hon spelar mestadels liveturneringar och har spelat in massor av pengar. För många blev hon en ny bekantskap efter andraplatsen i NBC National Heads-Up Championship.