Scellino Luis fick gå i dödens hela vägen igår och det blev lite för mycket för honom. Då spelade det ingen roll att Mellby Viking krigade hem stayerloppet, DD var redan körd. Nya tag igen och söndagens tävlingar avgörs på Vermo i Finland. Huvudnumret är givetvis Finlandia Ajo, där vinnaren får en plats i Elitloppet om tre veckor. Jag tror inte på något högre odds idag, men då får man njuta av sporten istället!

 

DD-1, Bronsdivisionen, 2100a:

4 Whitehouse Express har äntligen fått ett bra läge bakom bilen och han är i bättre form än vad raden visar. Örjan lär ge hästen en snäll resa i andra ytter och när attacksignalen kommer – då smäller det bara till. Jag tror hästen är totalt överlägsen i detta gänget och spikar utan att tveka.

Rank: 4-2-5-11-6-1-3-12-7-10-9

 

DD-2, Finlandia Ajo, 1609a:

6 Propulsion lufsade hem ett V75-lopp på Umåker senast och visade att han klarar även lång distans. Jag tycker dock han är som bäst över dagens distans och trots att han nu möter lite tuffare motstånd så tror jag han har en jättechans att vinna även detta. Jag dubblar dock med 4 Nothing But Class som är den trolige ledaren i loppet. Formen är bra och han tränar riktigt vasst enligt Untersteiner. I spets växer han en klass och det är inte helt otroligt att han leder runt om.

Rank: 6-4-2-7-8-10-5-9-1-3

 

DD-systemet:

DD-1: 4 Whitehouse Express

DD-2: 6 Propulsion, 4 Nothing But Class

2 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 16.23

 

Lycka till!