Ikväll ska vi till Vaggeryd som står som värd för V86. Omgången bjuder på många trevliga lopp, några favoriter som jag tror bara vinner och några roliga skrällar. Jag lägger fokus på dubbeln som vanligt. I den första avdelningen väljer jag att låsa på två hästar och där känner jag mig väldigt säker medans den sista avdelningen är väldigt öppen. Häng med!

DD-1 (2140m auto)

I inledningen får vi se ett försök i Diamantstoet, jag vet inte vem jag ska ranka först av min två hästar för jag tycker båda gjorde enorma lopp senast. 12 Some Summit får ändå tipset, hon glänste senast på Jägersro när hon hade uppvisning, hon svepte hela fältet sista 800 tog ledningen och sen var det solouppvisning. Nu siktas det på Stochampionatet och jag tror Veijo vill ge henne ett bra lopp här. Jag hade spikat henne om hon inte haft ett så dåligt spår, jag tror Veijo är offensiv och är hon i den fina författningen som senast då kan hon vinna från dödens. 4 Twin’s Zindy speedade riktigt vasst senast och vann, jag tror man vill testa i ledningen idag och då kan det räcka väldigt långt. Jag tror det står mellan mina två ston på upploppet.

DD-2 (1640m auto)

I avslutningen får vi se ett spännande lopp där jag ger mitt tips till Peter Untersteiner och 3 Stay Alert. Han är fartfylld men osäker, går han felfritt då ska han ses med väldigt bra chans. Jag tror 2 Photoboy som Johan kör åt Peter flyger till ledningen och släpper till sin stallkamrat 3 Stay Alert och sen kommer han bli svår att passera på den korta distansen. Det som talar emot honom är galoppen och om någon skulle köra trycka på lite i dödens, jag tror att 4 Fossens Bonus har formen att vinna från dödens. Han har hög kapacitet och ska räknas tidigt. Sista strecket ger jag 9 Holy Heart som jag vill varna för, visst hade det passat bättre med framspår men nu tror jag Claes smyger med och då kan hans spurt bita väldigt bra speciellt om dem skulle köra hårt i den främre träffen.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 4,12

DD-2: 3,4,9

Lycka till! /MLipovac