Det vill sig inte riktigt i mina tips. Nu på slutet har det hänt ganska ofta att de som är förstahästar efter de som är med på själva systemet har vunnit. Men det är bara att kriga vidare, till slut vänder det. Vi går in i Elitloppsmånaden, tänk att det bara är fyra veckor kvar dit. Inga Elitloppshästar på Vaggeryd idag, men det kan bli bra lopp ändå. Efter tipsen följer lite intressant statistik för min tid här på spelaspel.se. Nu kör vi!

 

DD-1, 2140a:

3 Whisky Akema fick ge sig i sista steget senast på V75, men gjorde det ändå bra. Riktigt fin i årsdebuten näst senast och han har börjat året bra. Bra läge här igen, kan komma till ledningen och därifrån blir han svårslagen. Jag dubblar dock med dagens stora idé, 12 Legend Brodde. Han var kanonfin näst senast och visade då hur bra han är. Senast blev det galopp i spetskörningen kort efter start. Han är stark och tål att göra en del själv i loppen och utan strul på vägen är han med i segerstriden.

Rank: 3-12-1-11-6-7-4-2-9-8-10-5

 

DD-2, 2140a:

4 Sweet’n Sour Akema är en av mina favorithästar (jag har många) men en dyr sådan. Han blandar och ger i loppen och är inte helt att lita på. Senast var han ute på V75 och galopperade då som slagen på upploppet. Han har bra fart i sig och felfri är han tveklöst med i segerstriden här. Jag plockar dock med en häst till även här, och det är 3 Westline. Han stötte på Nahar senast men var en mil efter honom i mål. Inga såna hästar med här och han har ett bra läge. Kan öppna hyggligt och kommer han till ledningen blir han farlig.

Rank: 4-3-7-10-11-5-8-12-1-9-2

 

DD-systemet:

DD-1: 3 Whisky Akema, 12 Legend Brodde

DD-2: 4 Sweet’n Sour Akema, 3 Westline

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 17.30

 

Ny månad innebär ju också lite siffror från föregående månad. Vi kan väl säga som så här, april månad var min sämsta hittills under min tid på spelaspel.se. Jag gav 21 speltips, endast tre gick in och det ger 14,28%. Ett rätt hade jag 12 av 21 gånger, vilket blir 57,14%. Noll rätt händer ju tyvärr det också, sex gånger förra månaden och det blir 28,57%. Spikar är bra att ha när man lirar på trav men då ska de vinna också. Jag använde mig av 20 spikar i mina tips, sex av de vann vilket ger 30%. Följde man mina tips slaviskt under april och lirade med 10:- insats/rad gick man tyvärr 595 kr minus.

Nu har jag varit här på spelaspel.se ett halvår, och räknar man ihop resultatet över hela den perioden blir det lite trevligare. Med 10:- insats/rad har man då gått plus med 237 kr hittills. Jag hoppas verkligen kunna bättra på den siffran med start redan idag.

Lycka till!