Det blev en liten ”sudd” in på kontot i onsdags när dubbeln satt. Jag jobbar vidare med vinden i ryggen och tar mig an Umeås DD-spel ikväll.

Vädret är inge vidare och det som är att förvänta är en något tung bana och då gäller det att kolla extra på hur hästarna klarat detta innan. Jag tycker mig ha just detta här och här följer mitt resonemang!

DD-1

Här är det ingen mening att gå emot ett av de vassaste stona i landet.

Vincennes må vara stor favorit, men då ska ni betänka att hon normalt spelar i Elitserien för herrar och ikväll lallar med damerna i Div II. Hästen är en riktig hårding och hon går dessutom fint på lite kladdigt underlag (vunnit de två loppen hon gjort på något tung bana!). Hon tas lugnt inledningsvis och glider sedan till spets och vinner med ett par längder.

DD-2

Storfavoriten i DD-2 är dock klart mer sårbar och det ska jag utnyttja.

Putte Toppline är bra, inget snack om det, men hästen har inte rosat marknaden i år. Bara två segrar på 14 försök imponerar inte på oss och då hästen, enligt tränare Bergh, är bäst utan skor runt om blir en kladdig bana mindre gynnsam. Vi vill absolut ha med två springare till som definitivt ska räknas. Ludvig Palema är som en oljad blixt ut och har dessutom fin form för dagen. Han har här chansen att ta emot favoriten med varma servetter och jag tror han kommer att lyckas om han försöker! Skulle han välja att släppa är han speedigare och kommer luckan är chansen väl så god. Youpie står dåligt till i listan, men är hästen som kommer längst ut i banan om de två andra i tipsen väljer att köra allt för fort i början. Sören Lennartsons häst har gjort det mycket bra i Guld på slutet och är bra nog att vinna trots läget.

Spelförslag: 1 x 3 rader x 100 Sek = 300 Sek

DD-1: 6

DD-2: 1,6,12