Mr Perfect hade hittat tillbaka till toppformen och gjorde ett kanonlopp på fredagen. Tråkigt nog för min del hade jag inte någon tro på honom och därmed var dubbeln rökt. Då hjälpte det inte att spiken Windy Ways vann lätt. Umåker kör även på lördagen då man kör V75 och DD. Jag koncentrerar mig på DD här och spiken var riktigt vass i årsdebuten!

 

DD-1, Berth Johanssons memorial, 2140a:

7 Daley Lovin svarade för en riktigt fin årsdebut senast då han fick en fin resa i andra ytter. Spurtade ursinnigt över upploppet och nitade dit Volstead på linjen. Möter Volstead på nytt och loppet står väl mellan dessa två. Jag tar dock ställning och går all in på Daley Lovin som jag tycker är en bättre häst. Det lär bli en resa i tredje-fjärde ytter denna gång, men med tanke på att han gått framåt rejält efter årsdebuten, så tror jag han käkar upp Volstead till slut igen. Spikas på allt idag!

Rank: 7-3-5-9-2-8-1-6-4

 

DD-2, Klass 1, 2140a:

3 Reorder satt fast med rubbet kvar senast och såg riktigt fin ut. Kan öppna bra men det blir knappast någon ledning med 2 Voulez Vous på insidan. Lär dock få en fin resa ändå och är ett givet bud. 7 Sambucus PR borde kanske ha vunnit senast för att få godkänt. Formen är dock på topp och han har en vass speed att utnyttja. Med en ryggresa fram till 300 kvar går ingen säker. 6 Le Chapeau är en riktigt fin häst som är i kanonform. Avgjorde på ett bra sätt senast och såg bra ut. Har en stark avslutning och är med i segerstriden igen. 9 Bottnas Commandeur var lite blek senast men hade fått ett tufft lopp veckan innan och det satt nog kvar i benen då. Har kapacitet för att fälla alla här och får en fin resa. Segerstrider!

Rank: 3-7-6-9-10-2-8-4-12-5-1

 

DD-systemet:

DD-1: 7 Daley Lovin

DD-2: 3 Reorder, 7 Sambucus PR, 6 Le Chapeau, 9 Bottnas Commandeur

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 18.20

 

Jag och Mario har som vanligt spelat in en podcast med våra tankar om V75-omgången. Den hittar ni här: http://www.podcastgarden.com/episode/v75-umker-234_76517

Vill ni dessutom köpa in er i våra system, gör ni det via denna länken: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/TQHT-H8W5-21456

Lycka till med liren!