Umåker står som värd för kvällens dubbel. På Umåker får vi isbana och för vissa hästar passar det bättre. Omgången i sig ser rolig och intressant ut, DD-1 är det bästa loppet och jag tror favoriten har en bra chans att vinna men vill gardera då den möter bra motstånd. I DD-2 får vi en storfavorit som jag tror vinner oavsett löpningsförlopp. Häng med!

DD-1

I inledningen får vi se ett långlopp över 2640 meter. Loppet håller bra klass tycker jag och vi får se några bra hästar. Tipset går till formtoppade 6 Limping Shrimp, han har vunnit från ledningen enkelt i sina senaste två starter men möter lite svårare motstånd idag. Tror ändå han får ledningen idag igen och då kan han bli svår att slå. Motbud finns det och det är många men jag väljer att plocka med tre hästar till. 8 Ultralum är bra i grunden men söker lite efter sin form, han har inte vunnit på ett tag men jag tror det kan bli en etta i raden idag. Han har väldigt bra statistik på Umåker, åtta starter åtta segrar, det är imponerande och han måste med på kupongen. 1 Pompano har fått ett lopp i kroppen och gillar lång distans, kan Petter komma ut i tid från innerspåret så tror jag han är med i segerstriden. Sista strecket ger jag 7 Buy The Law som senast när jag singla honom svek som favorit, jag tror han är ute efter revansch idag. Läget är inte det bästa men får bara Claes en bra rygg så går ingen säker på upploppet. För er som vill gardera mer så tycker 5 Chapeua Bas är intressant, han kan snuva tipsettan på ledningen och då kan det räcka långt.

DD-2

I avslutningen får vi se en spårtrappa med femton hästar bakom bilen där favoriten 4 Victory Streamline singelstreckas. Han var fin vid spurtsegern senast och med den årsdebuten avklarad så tror jag han är ännu bättre. Han har fått ett bra utgångsläge, har bra form och jag tror han vinner detta oavsett position. Spik!

DD-förslag: 4 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,6,7,8

DD-2: 4 Victory Streamline

Lycka till! /MLipovac