Efter ett längre uppehåll med DD-tipsen så är det åter läge att damma av denna efterlängtade tjänst här på sidan. Det passar dessutom extra bra denna helg då det är dubbel uppsättning V75 och samtidigt inte möjligt för mig att hinna skriva båda omgångarna pga jobb.

Jag bjuder därför på ett DD-förslag till Lördagen och återkommer sedan på Söndag morgon med det bästa inför det ”danska Elitloppet”.

I morgon är det dock Umåker som gäller och det kördes tävlingar där redan ikväll. Banan var bra kladdig, men höll helt ok enligt de aktiva. Det ska regna mer i natt och det är helt klart läge att kolla banan både en och två gånger i morgon så att den inte bli allt för kladdig och krävande!

DD-1

I den första avdelningen finner vi omgångens största favorit i 3. Beer Summit. Hästen lovade mycket när han kom till Sverige i fjol, men varvade flera bra prestationer med riktiga plattmatcher. Hästen ska enligt stallet eventuellt testas barfota runt om för första gången och det är klart intressant. Jag tycker hästen ska ha en mycket bra chans här, men kommer ändå att ta med en häst till som jag anser är än bättre i normala fall, nämligen 10. Quid Pro Quo. Båths pålle var sist ute mot fler elithästar i Finland och gjorde det mycket bra som tvåa. Hästen besitter en ruggig avslutning när han går i ryggar och är floppar favoriten är det hästen som vinner!

DD-2

Här gör jag det enkelt för mig och spikar den förre strulputten 3. Time Machine utan att darra på manschetten. Hästen som bara gick felfritt var tredje gång tidigare har stabiliserats enormt sista året och ståtar nu med tre raka segrar i bländande stil. Han är kuslig från start och har mycket respekt med sig bland de övriga så bättre spik i omgången hittar ni inte!

Spelförslag: DD-1: 3,10. DD-2: 3. Insats 100 x 2 = 200 sek

Till er som ska spela V75 glöm inte Venkatesh som går ner i klass och Hard Livin som stördes till galopp sist!

//Lycka till!