Idag körs V86:an på Sveriges enda mile-bana och det är Tingsryd som sticker ut här. Då det är en längre bana är svängarna inte så snäva och det tenderar att bli mer och hårdare körning hela vägen. Jag gillar upplägget och när det dessutom är Ökentemperatur i luften kan det gå riktig snabbt!

Jag tänkte servera ett DD-tips som i mina ögon känns klart spelvärt med två av de tre kombinationer till närmare 50 gånger fläsket.

DD-1

Här hänger många upp sitt spel på Spark Rick som kommer med en seger under Elitloppshelgen som senaste insats. Som ni kommer ihåg var det ju optimala förhållanden den dagen och hästens fina segertid får man ta lite med en klackspark. Nu kommer han att tas emot av Alec Hornline som är en utpräglad spetsrusare och jag tycker favoriten är i fara.

Alec Hornline rankar jag före och har han en bra dag kan han mycket väl vinna från spets. De jag tycker står för spelvärdet i loppet kommer båda från stall Stefan Persson, U.P.W Sund och Angelo Am. Båda är härdade i V75 och har visat att de duger väl i nuvarande klass. Mest tror jag på U.P.W Sund som ska testas barfota runt om för första gången idag och det kan bli hur bra som helst – varning från perfekt smygläge!

DD-2

Här kommer jag att singla Eketorpets Tess som i sin nya regi växt åtminstone två klasser och ser bara bättre och bättre ut hela tiden. Nu kommer denna tvärspeediga häst att gynnas lite extra av det långa upploppet och jag tycker det ser ut som en mycket bra chans – och hon är inte ens favorit!

Spelförslag: 3 x 1 x 50 sek = 150 sek

DD-1: 1,2,8
DD-2: 11