V86-Xpress avgörs ikväll på Solvalla och Jägersro. Vi får se en rolig och klurig omgång där jag tror det kan bli mycket pengar för den som sätter åttan. Jag skriver om dubbeln som vanligt då tiden inte räcker till. Har match ikväll och sen drar slutspelet igång, ska bli riktigt kul! DD-omgången har en storfavorit i avslutningen men jag tror inte på honom till hundra. Häng med!

DD-1 Jägersro (2140m auto)

DD-inledningen håller bra klass ikväll, vi får se många bra hästar som har chans på seger. Jag tycker att 11 Calvin Borel höjer sig över mängden när det gäller kapacitet. Problemet med honom är att han får för sig att galoppera ibland och då är det svårt att vinna lopp. Håller han sig på benen ikväll så tror jag han kan slå detta gäng från dödens. Klar första häst för mig. Dubblar med 7 MC Steamy som gjort det bra i Peter Untersteiners regi. Vann i debuten och kom två senast bakom en riktigt bra Roxie Lavec. Ikväll tror jag distansen passar honom bättre och det snackas om barfota för första gången i Untersteiners regi. Statistiken talar för 7 MC Steamy då Peter vinner flest lopp av alla när han tar av skorna på sina hästar för första gången.

DD-2 Solvalla (2140m auto)

I avslutningen blir 10 Bart M.M storfavorit, jag förstår det för senast i årsdebuten vann han enkelt men såg ut att ha lite problem med travet på slutet. Det jag inte gillar är att han ska lättas i balansen och med problemet senast kanske det kan vara en fälla, eller så blir det tvärtemot och han krossar allt ikväll, vi får se. Han ska med på kupongen i allafall. Vill ha med 8 Sebastian Sund som var heroisk senast när han galopperade dubbelt men var nära att vinna ändå. Trots hans läge långt ut på vingen så tror jag Örjan kör offensivt och tar över ledningen, där blir han väldigt svår att slå.

DD-förslag: 4 kombinationer x valfri insats

DD-1: 7,11

DD-2: 8,10

Lycka till! /MLipovac