Ikväll är det dags för V86-Xpress från Solvalla och Åby. Jag siktar in mig på dubbeln som vanligt och har ett starkt singelstreck i inledningen, i avslutningen tror jag det är stor chans till skräll och därför spelar jag en rolig dubbel utöver den vanliga med mitt skrälldrag. Häng med!

DD-1 (1640m auto)

I inledningen får vi se ett riktigt bra sprinterlopp med många fina hästar. Jag väljer att spika mig ur loppet då mitt singelstreck höjer sig lite över dem andra, det är 5 Arazi Boko. Han är van vid väldigt tuffa konkurrenter då han gått i gulddivisonen och jag tror han kommer till ledningen idag och då blir han svår att slå. Jag är väl medveten om att det finns många startsnabba hästar i loppet men tror 5 Arazi Boko är snabbast. Spikar och känner mig säker!

Mitt singelstreck 5 Arazi Boko blir sent struken och jag singelstreckar 4 Remee La Marc.

DD-2 (2140m auto)

Avslutningen är väldigt öppen tycker jag då dem mest betrodda har en del frågetecken runt sig. Mitt tips går ändå till Stig H Johanssons 5 Rub It Out, skulle hon komma upp till sin höga nivå så borde hon plocka hem detta. Frågetecknet är hennes form, känns som att den är påväg neråt. 12 Windy Ways var riktigt bra senast när Björn körde, han tog hand om ledningen efter några hundra meter och vann sedan stabilt. Skulle hon haft ett bättre spår hade jag spikat. 1 Joy Ribb gjorde det bra i sin årsdebut senast och kom tvåa, har visat att han kan öppna förr och skulle Erik försvara ledningen kan det räcka långt. Nog om dem mest betrodda nu kommer skrällarna och den jag vill varna för mest är 8 Let’sdance America som senast galoppera men stod för en riktigt bra upphämtning, har den på näthinnan fortfarande. Tråkigt utgångsläge men kapaciteten finns, passa henne! 3 Ninepoints Lucy gör årsdebut här men är en bra märr. Det blir troligen halvstängt huvudlag men hon är bara en outsider. Sista strecket ger jag 2 Digital Pointer som var fin vid segern näst senast, idag tror jag Melander smyger med och hoppas loppet löser sig till hans fördel.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 4 Remee La Marc

DD-2: 1,2,3,5,8,12

Roliga DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 4 Remee La Marc

DD-2: 8 Let’sdance America

Lycka till! /MLipovac