Solvalla kör som vanligt V86-tävlingar under onsdagskvällen. Jag väljer att fånga tillfället att spela DD istället för den svåra V86-omgången och tycker mig hittat en klockren dubbel.

Banan förväntas bli fin även om det är kallt i huvudstaden nattetid. Banmästaren är säker på att det ska gå att köra barfota och jag tar honom på orden.

DD-1

Det roligaste draget i stoloppet är helt klart Pay Attention som verkligen hittat tillbaka till toppformen i regi Walmann. Sist var hästen bländande när hon letade lucka i rygg på ledaren i ett kval till Breeders Crown. Så fin som hon såg ut då har jag aldrig sett henne. Hon är snabb ut och denna gången tror jag inte Örjan släpper om han kommer först till sargen.

Jag vill även ha med en rysare i toppmärren Noir De Cherie. Denna järntös gör sällan ett dåligt lopp och trivs dessutom mycket fint på Valla. Spurten är hennes bästa vapen och med goda motståndare kommer hon att få många ryggar att välja mellan under slutvarvet. Jag tycker hon är allt för lågt spelad och hon ska räknas tidigt.

DD-2

Här gör jag processen kort och spikar Tidied Acceletaror. Hästen är ovan vid volt, men är en riktig cooling och kommer att gå felfritt enligt Melander.

Han var mycket tapper från dödens sist och var inte långt efter Carlos Lightning som han möter här på nytt. Carlos är dock mycket ojämn, vilket min vinnare inte är, och det fäller avgörandet i mina ögon. Ombytta roller denna gång!

Spelförslag: 2 x 1 Rader x 150 sek = 300 sek

DD-1: 2,10

DD-2: 2