En höstkväll i Stockholm – vad kan passa bättre än att besöka Solvalla och spela på V86. Finfina tävlingar rakt igenom och för den som har möjligheten, ta den! För oss andra som har allt för långt att åka så ska vi ju i alla fall försöka dryga ut den annars så låga lönen med ett bra dubbelspel. Fyraåringarna stångas mot varandra i den första dubbeln medan treåringarna avslutar. Vi blev mäkta imponerade av en av treåringarna sist och det är honom vi hänger upp systemet på.

I övrigt är det fina förutsättningar för kvällen. Vädret blir kanon och vi slipper extra upploppsspår och vinklad startbilsvinge.

DD-1

Här finner vi en jättefavorit direkt och det är inte undra på. Stall Melanders kanon, Disco A.E, gjorde slarvsylta av motståndet sist och vann på mycket imponerande 1.11.8 över medeldistans. Vi vill dock påvisa att hästen både blandar och ger i sina prestationer samt att han tenderar att ligga på onödigt mycket i loppen. Känslan är att hästen kan känna av den enorma urladdningen från senast och det finns flera bra hästar som är med och hugger om favoriten får sega ben sista 100.

Angelo kanske är än mer ojämn i sina prestationer, men han tränas av en viss Derby-specialist i Herr Nurmos. Han har ”alltid” sina hästar i bästa författning när hösten närmar sig och den informationen vi fick om Angelo sist var att han är bättre än han någonsin varit tidigare. Då hoppade han i starten, men det var ett olycksfall enligt stallet och han räkans här till mycket glatt odds. För er som letar ännu större skrällar så vill vi varna för en annan Nurmos häst, ett nyförvärv. Staro Foot Loose har alltid räknats som en kommande stjärna, men han har liksom aldrig blommat ut hos tränare Mollema. Nu gör han en mycket intressant debut för Nurmos och den mannen är bra på att förvandla hästar – en procent i skrivande stund är ett skämt!

DD-2

Jag imponerades stort av Lennartssons Mellby Apollo sist hästen startade på Gävle i E3-revanschen. Hästen blev snöpligt avslagen av en ryggliftare efter att ha gjort hela jobbet själv i spåren. Det var en mil ner till trean och hästen gav sig motvilligt. Nu är förutsättningarna mycket fina och då de värsta motbuden fått bakspår tar vi tillfället i akt och lämnar honom ensam på lappen. Lennartsson låter hälsa att detta är en häst utöver det vanliga och det är starka ord från en annars så saklig och lugn tränare!

Spelförslag: 3 x 1 rader x 100 sek = 300 sek

DD-1: 5,7,9

DD-2: 1