Ikväll är V86 tillbaka på Solvalla och vi får se många trevliga lopp. Bästa spiken kommer i den första avdelningen och det är 3 Tunika. Jag kommer skriva om dubbeln här som vanligt och där hittar jag dagens näst bästa spik som går i DD-1, i avslutningen garderar jag och hoppas på skräll. Häng med!

DD-1 (2140m auto)

I DD-inledningen höjer sig två hästar över mängden, 4 Eder Bob och 5 Be Spontaneous. Jag tar ställning och spikar 5 Be Spontaneous för jag tror Yannick Gingras som kör honom idag kommer ladda vad som går och ta sig förbi värsta motbudet. Får han komma dit utan att det kostar för mycket då tror jag han leder runt om. Senast spetsade han från innerspåret men fick se sig slagen av en för dagen bättre Carabinieri. Har varit ute mot bättre hästar och vunnit och har kapaciteten att vinna här. Kör bara Yannick!

DD-2 (2640m auto)

I avslutningen får vi se ett treåringlopp som kallas ”Sommarfavoriten” där vinnaren får 200.000kr. Tipset går till 4 M.T.Kingofthehill som har två raka segrar, Björn låter väldigt nöjd med honom och jag tror han kommer testa i ledningen idag. Kan Goop ”fuska” bort en del av loppet då blir han svårslagen. 5 Robin Roof inledde med en tredje plats för att sedan ta två raka segrar för Reijo. Senast gick han bra och visade att han är stark, han har farten och måste med på kupongen. 1 In Vain Sund är en intressant häst, jag spikade honom för några starter sedan och då fick han öppna stenhårt och ta över ledningen och höll nästan hela vägen. Jag har det loppet på näthinnan och kan tänka mig att han kanske provar i ledningen idag. Skulle han släppa till Goop kan han få ett bra lopp i rygg, given på kupongen. 10 Wild Is The Wind är kuskförstärkt med Johnny Takter och det tror jag gör honom några meter bättre, har vilat lite men jag tror formen finns där ändå. 6 Xceed G.T var duktig som senast som tvåa bakom Timbal. Distansen passar honom och jag tror han är långt fram om han sköter sig. Sista strecket ger jag 12 Pythagoras Face som blir bättre och bättre, han kom aldrig in i matchen i E3 finalen på Färjestad och med bricka tolv ikväll ser inte vinstchanserna stora ut. Jag tror han kommer göra ett bra lopp och på den långa distansen har Örjan tid att kör fram och då har han kapaciteten att blanda sig i segerstriden.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 5 Be Spontaneous (4)

DD-2: 1,4,5,6,10,12 (2)

Lycka till! /MLipovac