V86 och DD på Solvalla ikväll och vi bjuds på fin travsport under kvällen. DD-loppen håller hög klass och jag ser verkligen fram emot kvällens race. DD-spiken tävlar på hemmaplan igen och jag tror han leder runt om.

 

DD-1, Hästägarnas sommarpris, 1640a:

2 King City galopperade kort efter start senast men gjorde ett jättelopp efter det och var inte stort slagen som trea. Han är snabb ut och felfri blir det ledningen här. Kan leda runt om, men galoppen senast oroar en aning och jag garderar. 1 Al’s Winnermede galopperade bort sig senast men det var ett olycksfall i arbetet då han normalt sett är travsäker. Formen är bra och här blir det som sämst rygg ledaren. Sitter han inte fast är han med i segerstriden. 8 Special Promise vann mot finska eliten via open stretch näst senast. Senast blev allt fel då han satt fast i rygg på en iskall Ready For More som stannade helt sista 200. Hade allt sparat och såg fin ut. Visst, det är ett risigt läge, men han har en sylvass avslutning och han är inte helt golvad. 5 Order By Keeper gjorde comeback senast och behövde det loppet. Kunde inte följa med sista 150, men såg ändå fin ut. Går framåt rejält med det loppet i sig och kan avsluta riktigt vasst. Inte helt borta.

Rank: 2-1-8-5-3-10-6-4-7

 

DD-2, Bronsdivisionen, 2640a:

3 In Vain Sund fick gå större delen av loppet i dödens senast. Visserligen var det tufft emot, men han klappade igenom fullständigt sista 200 och var inte bra. Redén är inne på att han varit för snäll mot hästen i träning och har nu tuffat till det istället. Kvällens distans är inga problem och då hästen är snabb ut tror jag han sitter i ledningen tämligen omgående. Jag tror han leder detta runt om och spikar.

Rank: 3-11-10-2-7-12-1-4-8-5-6-9

 

DD-systemet:

DD-1: 2 King City, 1 Al’s Winnermede, 8 Special Promise, 5 Order By Keeper

DD-2: 3 In Vain Sund

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp DD kl 20.44

 

Lycka till!