Helgen alla har väntat på är här – Elitloppshelgen! Toppklass rakt igenom och väldigt många jämna och svårtippade lopp. Lördagen bjuder på godbitar som Harpers, Sweden Cup och en massa annat. Har man chansen ska man verkligen åka ut till Solvalla, det är här svensk travsport visar sig från sin bästa sida. DD-spiken kommer från Frankrike och krossar allt – om kusken inte somnar!

 

DD-1, Bronsdivisionen, 2140a:

Ett av helgens klart tuffaste lopp att bena ut och på V75 streckar jag alla tolv. Det går inte att göra på DD, men jag hoppas klara mig med fem streck här. Tipsettan till 9 Bartender In som är i kanonform. Han gick en rykande långsida näst senast och imponerade stort då. Senast skulle han bara få ett lopp i kroppen inför denna starten, men han var så pigg och fin så han blåste ner alla till slut ändå. Barfota runt om nu, ett läge som gör att han är garanterad en fin resa samt att han har en ruskig speed att tillgå, gör att jag tippar honom etta. 6 Heartbreaker VS avslutade vasst senast och visade att formen är intakt. Han har haft svåra lägen på slutet men nu är det i alla fall framspår. Kan hamna bra till här och kan mycket väl brotta ner samtliga till slut. 5 King Sir Kir vet jag inte riktigt var jag har. Strålande avslutning senast medan han vek ner sig från spets gången innan. Han har hög kapacitet och visar han hela registret så är han given i segerstriden. 3 Fossens Bonus höll undan på lite småstumma ben senast och visade att formen sitter där. Han är snabb ut och bör kunna få överta ledningen och därifrån kan han vinna loppet. Han möter dock tuffare motstånd än någonsin, men ska ändå räknas tidigt. 7 Whitehouse Express imponerade i Finland senast då han gick undan okörd från dödens. Tuffare uppgift här, men med lite flyt på vägen kan han överraska med sin vassa speed. Inte helt golvad.

Rank: 9-6-5-3-7-11-1-4-8-2-10-12

 

DD-2, Harper Hanovers lopp, 3140:

Dagens absoluta höjdare! Loppet har höjt sig sportsligt gentemot tidigare år och i år är det toppklass. Solvalla lyckades locka till sig en fransman och det är inte vem som helst. 14 Bird Parker har stått i skuggan av Bold Eagle i femårskullen i Frankrike men gjorde sig ett namn i årets upplaga av Prix d’Amerique då han trots en stor galopp på vägen avslutade rykande och blev hästen man kom ihåg. Efter det har det strulat för honom och man började undra om man såg fel i januari, men senast visade han var skåpet skulle stå. Han avslutade visslande snabbt och plockade då ner Elitloppshästen Un Mec d’Heripre till slut. Distansen här är inga som helst problem och som jag ser det är det endast kusken emot. Jos Verbeeck är visserligen välmeriterad, men svarar ibland för oförklarliga insatser. I just ”Harpers” har han tidigare suttit och sovit och kört alldeles för sent, eller kört för fort för tidigt och slocknat till slut. Jag hoppas och tror att han vet vad som gäller här och tillsammans med en topphäst så tror jag att de löser det tillsammans. Jag spikar!

Rank: 14-11-13-12-9-15-5-10-3-1-8-6-4-2

 

DD-systemet:

DD-1: 9 Bartender In, 6 Heartbreaker VS, 5 King Sir Kir, 3 Fossens Bonus, 7 Whitehouse Express

DD-2: 14 Bird Parker

5 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 17.43

 

Observera att V75 startar en timme tidigare idag – kl 15.15.

Jag och Mario har som vanligt spelat in V75-podden, där vi går igenom vilka hästar vi tror på under dagen. Podden hittar ni här: http://www.podcastgarden.com/episode/v75-solvalla-285_79157

Vill ni dessutom köpa in er i vårat system, så följer ni denna länken: http://tillsammans.atg.se/inbjudan/FXVQ- ACYX-21456

Imorgon är det Elitloppet, givetvis är jag tillbaka då!

Lycka till!