Ikväll ska vi till Solvalla första men inte sista gången denna vecka. Detta är en liten förätt till allt som komma skall i helgen. Vi får se många treåringslopp som kan vara knepiga då hästarna inte är rutinerade. Jag fokuserar på dubbeln som vanligt och har ett riktigt roligt drag som jag spikar i den första avdelningen. Hoppas på skräll i avslutningen då jag målar på med sex hästar. Häng med!

DD-1 (1640m auto)

I inledningen får vi se ett snabblopp där jag tror det kommer gasas vilt från många håll, många som vill till ledningen och det kommer gynna mitt singelstreck som jag tror på stenhårt idag. Hästen jag pratar om är 9 Unique Julia som gör sin första start i Reijo Liljendahls regi. Hon har fått ett perfekt smygläge och det låter bra från stallet. Barfota runt om och norskt huvudlag gör det ännu bättre och jag tror hon korsar mållinjen först. Spik!

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen tror jag det står mellan 2 Leif och 5 Priamo Caf. Den som är först fram och får överta ledningen sitter på leken. Jag tror 5 Priamo Caf är lite snabbare och är min favorit till ledningen, där har han visat att han ska räknas och senast satt han fast med krafter kvar på Charlottenlund. 2 Leif har riktigt bra form och kommer med två raka segrar, skulle han ta sig till ledningen då blir han svår att slå. När två hästar duellerar där fram då kan en tredje vinna och vem är den tredje? Jag plockar med 7 Xanthis Cornelis som är snabb ut och kommer få ett bra slagläge, 8 Matterazzi Bob som fått två bedrövliga lägen när han kommit till stall Bergh. Inte är det bättre idag men jag tycker han körs optimistiskt av Bergh och det tyder på att man tror på honom. 9 Johan Roc är en riktigt startsnabb herre som missgynnas av bakspåret, senast tog han lätt hand om ledningen och vann enkelt, med rätt ryggar är han långt framme. Sista strecket går till 10 Jane’s Hugo som också missgynnas av spåret, får han rätt ryggar kan han avsluta starkt.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 9 Unique Julia

DD-2: 2,5,7,8,9,10

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 9 Unique Julia

DD-2: 5 Priamo Caf

Lycka till! /MLipovac