Fredagens DD-tips var katastrofala och de glömmer vi fort. Solvalla står som värd för V75-finalerna under lördagen med en hel del intressanta lopp. DD-loppen håller bra klass och jag har en vass spik samt grym info på en skräll!

 

DD-1, Klass 1, final, 2140a:

12 Dizzy River fick en blytung resa senast med tredjespår första halvvarvet för att sedan tvingas gå i dödens resten av vägen. Var trots det med i segerstriden och visar ruskig toppform. Visst, läget är ingen höjdare idag heller, men jag tror det blir bra tempo på loppet och det gynnas han av. Han har ett tungt slutvarv att tillgå och jag tror han brottar ner det här gänget i god tid innan mållinjen. Spik!

Rank: 12-7-5-8-1-3-2-10-4-6-9-11

 

DD-2, Bronsdivisionen, final, 2140a:

2 Bartender In hade otur senast då han hamnade bakom en iskall häst och drogs bakåt i fältet. Satt sist med 500 kvar men flög fram genom sista kurvan och hela vägen in i mål. Hann inte fram men såg jättefin ut och det lyste av toppform. Ska ses med en bra chans här också. Favoriten 9 Michelangelo Ås galopperade från start senast men reparerade det på ett bra sätt. Ska räknas tidigt igen. 8 Ochongo Face reparerade även han en galopp på bästa sätt senast och håller formen. Körs framåt tidigt och kan krossa alla den tunga vägen. 5 Panoramic har inte riktigt räckt till på slutet men man gör en hel del intressanta ändringar nu. Man sätter på helstängt huvudlag, jänkarbiken åker på, samt att man rycker skorna. Det kan ge en ruskig effekt och han är ett kul skrällbud att se upp med. 6 Shogun DK avslutar alltid vasst och är i bra form. Kan få en fin resa här och är med i segerdiskussionen.

Rank: 2-9-8-5-6-3-10-1-4-7-11-12

 

DD-systemet:

DD-1: 12 Dizzy River

DD-2: 2 Bartender In, 9 Michelangelo Ås, 8 Ochongo Face, 5 Panoramic, 6 Shogun DK

5 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 18.20

 

Vill ni ha tips till V75, kan ni med fördel lyssna på min och min kompis Marios podcast V75-podden. Ni hittar den här: http://www.podcastgarden.com/episode/v75-podden-solvalla-24_74848

 

Lycka till med liren!