Ikväll ska vi till huvudstaden och Solvalla där V86 avgörs, jag fokuserar på dubbeln som vanligt. Vi får se kvällens höjdpunkt i DD-1 där jag tror vinnaren kan få en plats i Elitloppet. I avslutningen kommer jag låsa med två hästar som jag tror sticker ut här. Häng med!

DD-1 (1640m auto)

I inledningen får vi se kvällens höjdpunkt, många riktigt fina hästar som gör upp om 80.000kr och kanske en Elitloppsplats. Mitt tips går till Daniel Redens 6 Daley Lovin som jag tror kan få loppet när 2 Royal Fighter och 3 Quick Fix ska göra upp om vem som ska ta hand om ledningen, som alla vet kommer Ludde säkert pressa på och då kommer fältet spricka upp och då tror jag Daniel Reden och 6 Daley Lovin kan spurta ner alla. Vill ta med 7 Seabiscuit som jag alltid har gillat, en av mina favorit hästar. Senast i årsdebuten var han riktigt fin och vann på rekordtid! Idag blir det barfota och det kommer ge honom en extra växel som jag tror kan göra att han också spurtar vasst. Sista strecket ger jag 4 Västerbo Highflyer som jag tänkte han kommer vinna nästa start när jag såg honom senast, han galopperade från start och var nära att ro på Elitlopps inbjudna Nuncio. Han gynnas också om det blir tempo och Björn Goop har bra form.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen låser jag på två hästar, 7 Carpenter On Tor och 9 Sebastian Sund. Tipsetta blir favoriten 9 Sebastian Sund som senast blev störd till galopp på V75, Hultman lät väldigt optimistisk då och jag tror han kan få sin revansch ikväll. Bakspåret tror jag är bra då jag tror han går bäst därifrån. 7 Carpenter On Tor är riktigt startsnabb och jag tror han kan bli släppt till ledningen och då har han kapaciteten att leda runt om. Jag känner mig säker med dem två!

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 4,6,7

DD-2: 7,9

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 6 Daley Lovin

DD-2: 9 Sebastian Sund

Lycka till! /MLipovac