Vilka lopp vi får se på Solvalla ikväll. Jubileumspokalen, Nuncio och Ahlsell Legends är några av loppen. Jubileumspokalen är med på dubbeln och det tackar vi för, jag har en tipsetta som jag tror leder runt om och spelar en rak dubbel på honom med mitt singelstreck i avslutningen men jag plockar också med lite fler på den kombinerade dubbeln. Häng med!

DD-1 (2140m auto)

I DD-inledningen får vi se årets upplaga av Jubileumspokalen. Många fina femåringar kommer till start men jag tror att Stefan Hultmans 1 Nimbus C.D har bra chans att leda detta lopp från start till mål. Han är nog den snyggaste hästen jag sett och han rör sig  på ett fenomenalt sätt. Han blir favorit ikväll och det tycker jag han skall vara efter sin insatser på slutet. Han har tagit tre raka spetssegarar och hittat sin stil hos Hultman. Jag tror Örjan och 1 Nimbus C.D har bra chans att leda runt om men man ska tänka på att han går upp i klass ordentligt här. Motbud finns det gott om och jag väljer att plocka med några. 3 Ivar Sånna är en järnhingst som tål alla upplägg, tränaren låter väldigt uppåt och han tål att gå i dödens om det behövs. Skulle han få dödens så tror jag han kan slå favoriten men han kan bli slagen av en tredje häst. Given på kupongen iallafall. 4 Tumble Dust är en häst jag vill varna för, han kan slå alla dem här om han har sin dag men kan också förlora om han inte har sin dag. Han är startsnabb och jag är inne på att Goop laddar vad som går och försöker få rygg på favoriten. Får han lucka på upploppet då får dem andra hålla i sig. 11 Creatine måste man plocka med trots det tråkiga utgångsläget, senaste insatsen var ju helt magisk och han är nog bästa hästen i fältet kapacitetsmässigt. Jag tror Johnny är offensiv och försöker få fram honom tidigt och i dödens kan han slå favoriten. 5 Rod Stewart spurtar alltid vasst, senast kom han tvåa bakom Robert Bi och visade att han har kapaciteten i ett sånt här lopp. Får han rätt resa så får dem andra hålla i sig. Sista strecket  ger jag till en av mina favorithästar 6 Ready For More, han har inte mött sånt här motstånd förut men jag tror han kommer göra bra ifrån sig. Han har hög kapacitet och kan vinna med rätt lopp.

DD-2 (2640m auto)

I avslutningen singelstreckar jag Daniel Redens 4 Windy Ways som jag var inne på att spika senast, då galopperade hon för hon hade för mycket krafter kvar. Örjan körde för passivt då, jag snackade med Daniel efter loppet och han var säker på att hon vunnit om Örjan gått ut istället för att sitta kvar. Idag tror jag hon leder runt om, hon har gjort det förut på denna distansen. Daniel Redens stall har toppform och jag tvekar inte det minsta. Kör bara Örjan!

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,3,4,5,6,11

DD-2: 4 Windy Ways

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 1 Nimbus C.D

DD-2: 4 Windy Ways

Lycka till! /MLipovac