Ikväll är det uttagningar till Svenskt-Travkriterium och Svenskt Trav-Oaks. Vi får se många riktigt fina treåringar och det brukar bli ganska favorit betonat i sådana omgångar. Favoriterna brukar få sitta i fred i ledningen och vinna. På dubbeln får vi se två ganska klara favoriter, jag väljer att spela en kombinerad dubbel där jag garderar favoriterna och en rak med favoriterna. Häng med!

DD-1 (2640m auto)

I DD-inledningen får vi se en spännande favorit i 2 Timbal, hon är ett sto som är ute mot grabbarna. Hon är väldigt komplett och har en riktigt hög kapacitet. Hon har tio segrar på tolv starter och det är starka papper. Hon vann E-3 finalen före Tunika från ledningen och jag är inne på att hon har bra chans att leda detta lopp runt om. Men jag vill dubbla med en häst som jag gillar och det är 7 Mellby Diamant, har tagit två segrar på tre starter och den starten han inte vann så galoppera han i sista kurvan. Han ska gå barfota runt om för första gången ikväll och skulle det bli lite tempo på loppet då tror jag han kan blåsa till dem.

DD-2 (2640m auto)

I DD-avslutningen får vi se favoriten 5 Heavy Sound ha en passande uppgift framför sig. Han vann E-3 finalen från dödens senast när Poet Broline galopperade i ledningen. Man kommer fortsätta med samma balans ikväll och jag tror han blir släppt till ledningen och då har han vunnit mer än halva loppet. Jag kommer spela en rak dubbel med båda favoriterna men vill plocka med två roliga skrällar i detta lopp som kan höja oddsen och det är 2 Readly Express och 8 Aileron. Den förstnämnde har inte varit sämre än två på sina fyra starter. Han har visat att han tål att göra grovjobbet och med ett perfekt spår så kan han vinna. 8 Aileron har kommit till regi Robert Bergh, det låter väldigt bra från stallet och jag tror att han älskar distansen. Han har väldigt många galopper men skulle han sköta sig så finns kapaciteten att segerstrida här.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2,7

DD-2: 2,5,8

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 2 Timbal

DD-2: 5 Heavy Sound

Lycka till! /MLipovac