Igår satt dubbeln på Bjerke, vi fick se två riktigt starka prestationer av vinnarna och det tackar jag för. Ikväll står Solänget som värd för dubbeln och det ser intressant ut. Jag kommer att gardera favoriten i inledningen då jag tror det kan bli bra fart på loppet och i avslutningen hoppar jag över favoriten då jag hittat ett roligt singelstreck som jag tror står på tur. Häng med!

DD-1 (1646m auto)

DD-inlendingen bjuder på ett snabblopp där 5 Xanthis Cornelis blir ganska hårt betrodd, han möter aningen enklare motståndare ikväll än vad han gjort på slutet och ska vara favorit. Tomas Pettersson lyser av självförtroende efter V75 segern i lördags och kommer köra offensivt här för att få ledningen. Skulle han få ledningen utan att det kostar för mycket då har favoriten bra chans att vinna. Jag jagade honom på V75 som 1% och då kom han aldrig till, han borde vinna detta lopp men större skrällar har förekommit. Jag tror att 3 Claudius F är den som kan ställa till det för favoriten, han är snabb ut och kan köra i ledningen. Skulle han få bestämma där då kan han leda runt om. 7 Quick On The Draw är en häst som oftast blir väldigt hetsig och rusar iväg, skulle hon vara sån ikväll då kan det bli riktigt jobbigt för den ledande hästen om den ska svara. Släpper ledaren till henne då kan hon leda hela vägen för springa kan hon. Jag tror att det bli tempo som sagt och det kommer gynna mitt drag i loppet 10 Lohman, han är nog kapacitetsmässigt en av dem bästa hästarna i fältet men handicapas av spåret. Han gynnas om det blir tempo där fram men han kan göra en del jobb ute i spåren själv för han är mer stark än snabb. Se upp för 10 Lohman. Plockar också med 11 Love Lini som också kommer gynnas av det höga tempot, han har lopp i kroppen och med Linderoth upp kan skrällen vara ett faktum. En intressant sak jag såg om 11 Love Lini var att han var anmäld till Bronsdivisons loppet i lördags på Bollnäs men kom inte med pga för lite poäng. Det är säkert påställt och jag vill varna för honom!

DD-2 (2650m auto)

I avslutningen får vi se ett långlopp där jag singelstreckar 2 Västerbo Arthur. Han galopperade senast i ett betydeligt tuffare gäng och kom tillbaka och gjorde en bra insats. Jag tror det är hans tur att vinna ikväll och distansen tror jag passar honom som handen i handsken. Han kommer sitta andra, tredje ytter som sämst och skulle han få lifta med så kommer han blåsa till dem till slut. Kör bara Norberg!

DD-förslag: 5 kombinationer x valfri insats

DD-1: 3,5,7,10,11

DD-2: 2 Västerbo Arthur

Roliga DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats (95ggr pengarna i skrivandets stund)

DD-1: 11 Love Lini

DD-2: 2 Västerbo Arthur

Lycka till! /MLipovac