Johan Untersteiner var inte intresserad av att köra framåt med Eder Bob igår utan lade sig i fjärde inner och därmed var min DD igår rökt. Romme arrangerar V75 och DD under lördagen och banan lär bli en stor snackis. Det ryktas om regn och 8-9 plusgrader, vilket i så fall gör att banan blir tung och krävande. Men kolla upp banan innan lämnar in! DD-loppen då? Jodå, de håller bra klass och det är inte helt lättlöst. Ni som hängt med här på sidan tidigare vet att jag har en favorithäst i ena loppet och jag spikar honom återigen…

 

DD-1, Bronsdivisionen, 2140a:

5 Love Lini var grymt bra näst senast när han stod emot Scellino Luis under slutvarvet. Senast var han ute på fel distans och dödens, men borde nog ändå gjort det lite bättre för att få godkänt. Här är läget återigen bra, han kan öppna snabbt om Linderoth väljer att gasa och då kan han få ta över ledningen in i första kurvan. Annars lär han hamna i andra, tredje ytter och få en fin resa. Oavsett så tror jag han visar sig vara bästa hästen här och jag är inne på att han vinner detta. Så, trots att det finns några bra emot (läs de fyra första i ranken), så väljer jag att chansspika.

Rank: 5-12-10-8-9-7-2-6-4-3-1

 

DD-2, Silverdivisionen, 2140a:

Egentligen består detta loppet i ett enda frågetecken; håller sig 10 Venkatesh i skinnet idag och är lugn? Han har ju humöret emot sig och senast brakade han iväg i toktempo efter att ha körts till ledning efter 500 meter. Han kastade ankar redan 400 kvar och närmast stapplade i mål. Håller han sig lugn så blåser han ner hela fältet sista 600 utan problem, hetsar han upp sig är han näst intill chanslös. Svårt att veta hur man ska behandla honom, men jag garderar, mest för säkerhets skull. Det lär bli stort skrik på 6 Stein Daylight under dagen då han är den stora idén hos mängder av tipstjänster. Intrycket senast var bra då han sköt till vasst efter en sen lucka och han såg fin ut. Han lär laddas mot ledningen idag och kommer han dit kan han hålla undan om favoriten gör bort sig. 8 Namale Kronos är tillbaka i Sverige igen efter ett Frankrikeäventyr. Han är i sitt livs form enligt tränaren Marcus Lindgren men spåret är ingen höjdare. Blir det tempo på loppet kan hans styrka dock ta ut sin rätt och då är han med där framme. 12 Usain Swing är i fortsatt fin form och har alltid en vass avslutning. Han kan få fin draghjälp här och det är inte helt otroligt att han blåser ner de till slut.

Rank: 10-6-8-12-11-9-1-4-3-7-5-2

 

DD-systemet:

DD-1: 5 Love Lini

DD-2: 10 Venkatesh, 6 Stein Daylight, 8 Namale Kronos, 12 Usain Swing

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 18.20

 

Lycka till!