Påskdagens V75-omgång på Romme ser mycket intressant ut, och så även DD-loppen. Klassen på loppen är hygglig, men visst har vi sett bättre lopp. Jag har en fräck chansspik som jag tror leder runt om och det blir även grunden till ett bra DD-odds idag. Vågar du haka på?

 

DD-1, Klass 1, 2640:

Det är flera lopp över lång distans på V75 idag och det gillar jag. Detta loppet är ett av dem och det är också här jag har min fräcka chansspik. 6 Coktail Bar gjorde årsdebut näst senast men hoppade bort sig direkt och fick inget riktigt lopp då. Senast kördes han till ledning efter 400 meter och såg klar ut runt sista kurvan, men krafterna tröt över upploppet och han fick ge sig till slut. Har tagit till sig det loppet på ett bra sätt och kommer vara kraftigt förbättrad till idag enligt tränaren. Fick ett perfekt läge med springspår och då han är startsnabb så tror jag han sitter i ledningen direkt. Både jag och tränaren tror han ska ha en bra segerchans därifrån och det låter ju tryggt. Det är bara för Daniel Olsson att pricka starten så är en stor del av loppet vunnet.

Rank: 6-3-9-7-11-8-10-1-2-4-5-12

 

DD-2, Bronsdivisionen, 2140a:

Ett vidöppet lopp som kräver en del streck. Tipsettan går till 9 Top Of The World som var riktigt fin vid segern senast. Bakspår och längre distans nu, men det klarar han. Blir det tempo på loppet plockar han ner många till slut och ska ses med en bra segerchans. 5 Picasso Sama gjorde det bra som tvåa senast. Fick dra fram vinnaren i tredjespår sista 700 och föll med flaggan i topp. Går bäst i spets och han kommer laddas för att nå dit idag. Kommer han till ledningen är han ett hett segerbud. 10 Scampi fick punktering senast och Erik slutade köra runt sista kurvan då hästen blev trött. Får Björn Goop i vagnen idag och det är alltid intressant. Sänker många sista 600 och kan vara värd att se upp med. 4 Hero Sjöhammar var blek senast men det kan ha varit den långa distansen som gjorde det. Han är snabb ut men lär nog släppa eftersom det är medeldistans idag. Med fritt i tid kan han vara med i segerstriden. 2 Beppe Am gjorde det helt ok som tvåa senast och formen pekar uppåt igen. Läget är bra och han kan avgöra den tunga vägen. Med i segersnacket igen. 12 Stirling Cheer är i kanonform och gjorde ett mycket bra lopp senast. Hon är sylvass till slut och kan hon hänga med i ryggar till 300 kvar kan hon ställa till med en superskräll till slut. Favoriten 3 Valeur är en riktigt bra häst, men han handikappas rejält idag när det är Peter G Norman som kör. Han kan inte vinna på V75 och jag plockar därför inte med ekipaget idag.

Rank: 9-5-10-4-2-12-3-1-7-8-6-11

 

DD-systemet:

DD-1: 6 Coktail Bar

DD-2: 9 Top Of The World, 5 Picasso Sama, 10 Scampi, 4 Hero Sjöhammar, 2 Beppe Am, 12 Sterling Cheer

6 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 18.20

 

Vill ni ha V75-tips från mig och Mario Lipovac så hittar ni våran V75-podcast här: http://www.podcastgarden.com/episode/v75-podden-romme-273_74372

 

Lycka till!