Ikväll ska vi ha fredagsmys på Romme där dubbeln går, omgången innehåller fyra kallblodslopp vilket är ovanligt. Tycker nästan det är en V54 för i den första avdelningen kan väll inte Lannem Silje förlora? På dubbeln får vi ett kallblodslopp och ett stolopp. Häng med och se hur jag löser det!

DD-1 (2140m volt)

I inledningen får vi se finalen av Sleipner Cup för fyraåringar. Jag har snackat med Jan-Olov Persson som är Mr.Kallblod för att få lite hjälp med kallblodsloppen. Han har nämnt en del hästar men jag väljer att gå på dem han kändes mest säker på. Tipsetta blir Jan-Olov själv med 7 Järvsö Tore som är en ny talang i stallet, han har inlett sin karriär med sju vinster på åtta starter vilket imponerar. Förlusten kom senast när det blev galopp men han reparerade sig bra och slutade femma. Han sprang nytt rekord i försöket till detta lopp och kan Jan-Olov utnyttja tjugo meter på 11 Järvsörappen då tror jag han vinner. 11 Järvsörappen snittar en seger i varannan start och har passerat miljonen. Han travar lite konstigt och har lätt att galoppera, är han felfri kan han plocka 40 meter på den startande och vinna. 2 Art Nökkve är en bra häst som får kusk förstärkning med Jorma i sulkyn, han kommer troligtvis till ledningen och kan leda hela vägen om Jorma drar upp tempot där fram. Jag känner att dem tre höjer sig över mängden men vill plocka med Jan-Olovs andra häst 9 Smedbo Faksen och 10 Ossmann som skrällar. Den förstnämnde behöver klaff i loppet för att få chansen men med Ulf i sulkyn är inget omöjligt. 10 Ossmann var knappt slagen av 9 Smedbo Faksen senast, han övertog ledningen och blev slagen i sista stund. Har kapacitet att skrälla.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi se ett ganska dåligt försök i Diamantstoet tycker jag. Jag går ut och singelstreckar Robert Bergh och 3 Kirin De Zeun. Hon var riktigt bra senast när hon spurtade till seger mot sämre motstånd kan man tycka men dagens motstånd ser inte så vasst ut och jag tror chansen att hon vinner är stor. Bra form, bra läge och står bra inne i klassen,  jag spikar!

DD-förslag: 5 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2,7,9,10,11 (6)

DD-2: 3 Kirin De Zeun (8)

Lycka till! /MLipovac