Fjärde advent och vi närmar oss julafton men först ska vi till Romme där dagens dubbel ska lösas och lite julpengar ska fixas. Omgången håller okej klass och jag tror vi får ett ganska bra odds på dubbeln om den går in. Häng med och ta del av tipsen!

DD-1

3 Melker blir favorit och det tycker jag han ska vara, han har en hög segerprocent fast han inte vunnit så mycket på sistone. Han var bra som tvåa senast när han förlora mot Meslon, han stod tjugo meter bakom och runda nästan alla. Han har fått två lopp i kroppen nu efter vilan och det kan vara hans tur att vinna idag. Dubblar med 5 Wojtyla Gene som varit ute på V75 dem tre senaste gångerna, senast fick han gå i tredje spår och det blev för mycket och han slog i galopp. Tror han fått hårdhet efter V75 loppen och det kan belönas nu när han går i ett enklare gäng, given på kupongen. Jag nöjer mig med dem två men för er som vill ha en tredje häst så tycker jag 2 Västerbo Guerrier ska med, han galopperade senast men är en bra häst i grunden, sköter han sig så tror jag han kan sluta långt framme. Distansen och Jorma upp är bara plus.

DD-2

4 Unique Julia älskar kort distans, hon är snabb från start och är den troliga ledaren. Senast tog hon hand om ledningen men kunde inte leda hela vägen, idag tror jag Sören kan ”lura” dem och dämpa farten en aning och då blir hon svår att knäcka. 1 Kossu Sisu har varit borta i tre månader men ska passas tycker jag, han kanske behöver något lopp i kroppen och köras lite snällare men jag vågar inte spela utan honom. Läget är bra och skulle Jorma kunna försvara ledningen då tror jag han har en bra chans. I värsta fall kommer han köra en smygresa bakom ledaren och hoppas på lucka, han ska med på alla seriösa lappar. Sista strecket går till 9 Sid The Kid som svarade för ett bra lopp senast när han kopplade grepp på ledaren med varvet kvar och höll undan. Han har gjort två bra starter över kort distans och ska räknas. Utgångsläget är bra ändå för han är ingen raket från start och kommer få en bra resa, han känns intressant.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 3,5

DD-2: 1,4,9

Lycka till! /MLipovac