Idag ska vi till Rättvik för att få se två riktigt bra lopp på dubbeln. I den första avdelningen får vi ett Breeders’ Crown lopp för fyraåriga hingstar och valacker. I sista avdelningen får vi se midsommarloppet där jag hittar mitt singelstreck som spurtade väldigt bra senast. Häng med!

DD-1 (2140m auto)

I inledningen har Stefan Melander fem hästar och hans bästa häst 6 Al Dente blir storfavorit, det tycker jag han skall vara efter den senaste insatsen när han tog ledningen och vann enkelt. Idag tror jag han blir släppt av alla Melander hästar till ledningen och då blir han svår att slå. Ett litet minus är att han går med skor runt om idag. Jag vill försöka fälla honom då det finns riktigt fina hästar i loppet och väljer att gardera. 4 Origo Tilly varnade jag för förra gången och gör det idag igen, han är van att möta tuffa kamrater och gör alltid bra lopp. Han har fått ett bra spår och kommer få en bra resa då kan han blåsa ner hela gänget. 7 Carabinieri har haft otur i dem senaste loppen och läget idag är inte det bästa men han har kapaciteten att vinna och ska med på kupongen. 8 Cash Gamble och 12 Buddha har dem sämsta lägena men med rätt flyt kan dem komma in i loppet och då finns kapaciteten att segra. Sista strecket går till 3 Gross Weight som gjorde ett heroiskt lopp näst senast i dödens och blev då favorit i det senaste loppet, han var medioker då men får han rygg ledaren idag kan han bli farlig med lucka.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen går jag ut och spikar den bästa hästen i fältet 10 On Track Piraten. Han var riktigt fin senast i Norrbottens Stora Pris när han var trea, jag trodde Takter skulle vinna för Piraten flög på upploppet men det räckte inte hela vägen. Idag tror jag Takter kör tidigare och då ska han ses med väldigt bra chans. Värst emot är 1 Shaq Is Back från ledningen.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 3,4,6,7,8,12

DD-2: 10 On Track Piraten

Lycka till! /MLipovac