Sauveur krossade Papagayo E från dödens igår och var makalöst bra. Tyvärr var Twister Bi lika bra i DD-2 och därmed blev det en favoritdubbel och då var jag borta. Travet ger ju dock en snabb chans till revansch och det ska vi ta ikväll! DD-spiken kommer från de värmländska skogarna och jag tror han bara blåser ner allt ikväll.

ATG slänger in 300000:- i DD-potten varje dag den här veckan för att försöka få lite högre odds på DD. Ett bra initiativ förstås och det ska vi försöka utnyttja till fullo.

Det är alltså Rättvik som arrangerar tävlingarna ikväll och man har fått ihop en riktigt fin tävlingsdag. Många intressanta hästar är ute och det ska bli kul att följa tävlingarna. Jag går direkt på DD-spelet här, här finns ingen tid att slösa….

 

DD-1, Treåringsfinalen, 2140a:

12 Jaanus Tooma satt fast näst senast bakom obesegrade Electric Light och såg bländande fin ut. Senast var han ute i ett tufft E3-kval och satt då fast bakom Robert Berghs Algot Zonett. Jaanus Tooma tappade dock stilen sista 50 meterna och såg inte lika fin ut, men det tror jag man har rättat till nu. Han sitter knappast fast ikväll och jag tror han har en toppchans att blåsa ner alla sista 3-400 med sin vassa avslutning. Visst, det är bra motstånd nu också, men jag tror han löser detta.

Rank: 12-8-5-7-4-9-6-3-10-1-2-11

 

DD-2, Bokstavens lopp, Bronsdivisionen, 2140a:

Ett riktigt bra lopp där nästan hela fältet kan vinna. Tipsettan går till 9 Queer Fish som efter en liten downperiod var klart förbättrad senast och flög fram över upploppet. Det gick dock lite för snabbt och han galopperade med 100 meter kvar. Han visade dock att formen är på väg igen och går han felfritt här har han en bra segerchans. 3 Höwings Star är i fortsatt toppform och gick riktigt starkt sista 600 senast. Drog då fram vinnaren i tredjespår men stod som sagt för ett fint lopp själv. Bra läge här och får en fin resa. Kan ta ner alla till slut. 1 Serious Try var riktigt bra senast då han trots dödens hela vägen bara gick undan till en säker seger och såg kanonfin ut. Han kan öppna bra och får han ledningen är nog loppet över. Det är dock ingen garanti att det blir ledningen och då behöver han lite tur för att få fritt. Men med i segerstriden är han. 10 Reve d’Amour hade långt fram med 350 kvar senast men flög fram över upploppet och grejade en andraplats. Kan hon hänga med i ryggar fram till 300 kvar kan hon blåsa ner alla den sista biten.

Rank: 9-3-1-10-7-5-12-8-6-4-11-2

 

DD-systemet:

DD-1: 12 Jaanus Tooma

DD-2: 9 Queer Fish, 3 Höwings Star, 1 Serious Try, 10 Reve d’Amour

4 rader x valfri insats

Spelstopp DD kl 20.53

 

Lycka till!