Östersund står som värd för kvällen dubbel och vi får se ett kallblodslopp och ett stolopp. I kallblodsloppet tror jag dem som står tjugo meter bakom dem startande  får det tufft att ta ikapp. Därför spikar jag spetshästen. I avslutningen får vi ett väldigt öppet stolopp där jag plockar med sex hästar men känner mig inte helt säker. Häng med!

DD-1 (1640m volt)

DD-inledningen bjuder på ett kallblodslopp där favoriten 3 Pave Loma har ruggig toppform. Hon var riktigt bra vid segern senast och ikväll tror jag hon flyger från sitt tredjespår till ledningen och där blir hon svår att slå.Hästarna på tillägg får svårt att ta ikapp tjugo meter och vinna. Scenariot jag är rädd för är att 9 Mino och 10 Cali Maks träffar riktigt rätt från sina springspår och är där framme direkt, då kan det bli match av det hela.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi se ett väldigt öppet stolopp där jag ger mitt tips till 2 Mammas Syster, hon är snabb ut och bommar inte ledningen. Får Per dämpa en bit då blir hon svårfångad. 5 Damu Cherry har utvecklats mycket på sistone, senast gick hon bra och jag tror Jimmy laddar för vad som går och försöker snuva favoriten på ledningen. Skulle han göra det kan det räcka hela vägen. 6 Madde Go I.H vann senast och har bra form, trivs med sin kusk och kan fälla många om det inte strular för mycket. 4 Closebutnocigar har varit fin i sina senaste starter, hon har ett bra utgångsläge och är med långt fram om hon får gå i bra ryggar. 9 Diamondinthesky har varit ute mot tuffare hästar, hon har ett perfekt smygläge här och kommer sitta bra på det direkt. Barfota runt om är ett plus men jag rankar ner henne för jag tror det kan bli lite passivt upplägg för hon ska ut i Breeders’ Crown. Sista strecket ger jag 1 Nerida som har två andra platser i raden, hon har ett intressnat utgångsläge och kan skrälla här.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 3 Pave Loma

DD-2: 1,2,4,5,6,9

Lycka till! /MLipovac