Östersund står som arrangör för kvällens dubbel och man får köra på valfri balans. Dubbeln ser rolig ut men risken finns att en viss Robert Bergh vinner båda avdelningarna och då får vi inget roligt DD-odds. Jag försöker att fälla favoriten i DD-1 då jag tror spåret kan ställa till med problem. I DD-2 tror jag stenhårt på Bergh och singelstreckar. Häng med!

DD-1

I inledningen är 12 Geisha Sund storfavorit, hon har härdats i stenhårda gäng på slutet och gjorde det bra senast när Zelda Zonk vann. Hon är min tipsetta för att motståndet är enklare och hon tål att göra en del jobb själv ute i spåren. Det som talar emot henne är spåret och om jag sett rätt så har hon startat med bakspår nio gånger och inte vunnit någon gång. 2 Hot Deposit var bra i ledningen senast fast han inte vann, han tog enkelt ledningen från spår två i volten och jag är inne på att han kommer att sitta i ledningen idag igen. Får han bestämma en bit så kan han bli svår att slå. 11 Cherie Sund avgjorde lätt senast när hon vann från spår tretton. Hon har inte det bästa läget idag men kan han få rygg på 12 Geisha Sund sista varvet så tror jag hon kan speeda ner dom på upploppet, ska med på kupongen. Mina två skrällar i loppet är 5 Penny Of Man och 9 Cuba Cohiba. Den sistnämnde vann senast när hon fick fritt fram mellan hästar och hann precis fram. Hon är snabb och med en bra startrygg tror jag hon kan få ett bra lopp igen och klaffar det så kan skrällen vara ett faktum. 5 Penny Of Man vann V75 i somras och jag tycker han inte ska nonchaleras om man spelar med flera hästar.

DD-2

I avslutningen får vi se Robert Bergh i favoritpositionen igen och denna gång tror jag han bara vinner. 5 Cash’em är hästen jag snackar om, han har varit bra i regi Bergh i sina två starter och det har resulterat i en första plats och en andra plats. Senast gick han utvändigt ledare men kunde inte slå denne. Idag tror jag han kan gå i samma position och vinna, han möter hästar som håller lägre klass och jag singelstreckar Robban och 5 Cash’em.

DD-förslag: 5 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2,5,9,11,12

DD-2: 5 Cash’em

Raka Bergh dubbeln: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 12 Geisha Sund

DD-2: 5 Cash’em

Lycka till! /MLipovac