Ikväll ska vi till Östersund för att få se två bra lopp på dagens dubbel. Kvällens tävlingar är en liten uppvärmning på morgondagens V75 som också går på Östersund. Jag tror att Daniel Reden har en bra chans i den inledande avdelningen medans dem mest betrodda i den sista måste plocka in 40 meter på dem startade. Häng med och se hur jag löser det!

DD-1 (1609m auto)

I den inledande avdelningen får vi se ett damlopp där vinnaren får 150.000 kronor. Ingen kusk har kört sin häst och därför väljer jag att tro på den bästa hästen i fältet 2 Windy Ways. Hon ska med dessa förutsättningar ses med bra chans på tidig ledning, hon har visat att hon kan öppna snabbt från start och väl i ledningen tror jag inte någon kan slå henne. Hon slog av Twigs Voici i den senaste starten och det är bra, Twigs Voici slog topp stona Delicious U.S och D’One på V75. Jag tror Sandra Eriksson löser denna uppgift och singelstreckar.

DD-2 (3140m volt)

I den avslutande avdelningen får vi se ett stayerlopp över tre volter, tipsettan 14 Narold Vox startar på den tredje volten och har ett handikapp på 40 meter. Han är en riktigt tuffing som jag gillar, han möter några bra konkurrenter men ska över denna distansen ses med god chans. Han är stark och tuff och tål att göra jobbet på egen hand och jag tycker han blivit bättre i år. 8 Sorbet  har varit riktigt bra på i sina två senaste starter, han har kommit två båda gångerna och det känns som det är hans tur idag. Kommer han bra på det från det tråkiga läget då ska han ses med chans. 13 Global Money fick äntligen vinna senast, han har gjort tre starter i regi Bergh och varit fin, ska med vid gardering. 12 Traveling Man var riktigt bra näst senast när han var ute i ett försök till Olympiatravet, kom tvåa bakom en riktigt bra Oasis Bi. Han har mött mycket tuffare konkurrenter än vad han möter idag men jag tror distansen idag kan vara ett litet minus. Vill ändå ta med honom för kapaciteten finns. Sista strecket ger jag 3 Vision Fromentro som gjorde en bra insats senast på V86 när han blev tvåa. Han är en stark fransman som jag tror kan hitta till ledningen och då kan han rinna undan.

DD-förslag: 5 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2 Windy Ways

DD-2: 3,8,12,13,14

Lycka till! /MLipovac