Förra veckan var en tung vecka på liret och inte mycket gick som det var tänkt. Men som jag sagt tidigare, det gäller att ha tålamod, till slut får man lön för mödan. Måndagens race avgörs på Östersundstravet och det är ganska hygglig klass på DD-loppen. DD-spiken är en häst vi inte har sett så väldigt mycket av i Sverige ännu, men han är riktigt bra!

 

DD-1, 2140:

Trots att han hunnit bli 11 år har vi inte sett så väldigt mycket av 3 Kringelandtellus i Sverige än. Det är först nu, när Öystein Tjomsland öppnat en filial i Sverige som han kommit hit, och det jag har sett av honom har varit riktigt bra. Senast var han ute i ett montélopp där han fick hemlängtan med 500 kvar och i princip stannade. När han kom på bättre tankar avslutade han bra och formen är fortsatt på topp. Han är ingen jätteraket ut, men han lär ändå köras fram mot ledningen tidigt och därifrån tror jag han blir svårslagen. Trots tufft motstånd, som står 20 meter bakom i starten, så tror jag han håller undan och vinner detta. Spik!

Rank: 3-7-5-10-9-1-4-8-2-6

 

DD-2, 2640:

10 Alfa Star S har varit lite av en besvikelse sen han flyttade upp till Norrland i våras. Jag trodde han skulle göra rent hus däruppe, men så har det inte blivit. Formen är dock bra och distansen är inga problem. Han gick bra senast och har styrkan som vapen, och klarar han starten och går felfritt bör han vara med och slåss om segern. 12 Astronom Hornline har varit borta ett tag och formen är svårbedömd. Annars är han ute på favoritdistansen och han har ett tungt slutvarv med en riktigt rapp spurt. Hamnar han inte alltför långt ner i fältet kan han fälla alla till slut. 6 Roxy LN kördes invändigt senast och efter en sen lucka avslutade hon ganska bra. Jag tror inte att Per Linderoth trodde så mycket på henne då, men han fick ett fint kvitto där på att formen är som den ska. Hon har en vass avslutning och är med i segerstriden i detta gäng. Sista strecket går till 1 Jeppe Yamoz som gjorde ett mycket bra lopp senast. Har dock varit borta lite efter det och även här är formen svårbedömd. Läget är dock bra och han kan öppna ganska bra. Får han fuska bort en bit av loppet i ledningen kan han hålla hela vägen.

Rank: 10-12-6-1-11-13-2-15-9-3-14-4-8-7-5

 

DD-systemet:

DD-1: 3 Kringelandtellus

DD-2: 10 Alfa Star S, 12 Astronom Hornline, 6 Roxy LN, 1 Jeppe Yamoz

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Imorgon kommer det även intressant statistik hur jag har klarat mig under min första kalendermånad hos Spela Spel! Det får ni inte missa…

 

Lycka till!