Östersund bjuder på trav denna söndag och vi ska som vanligt gå igenom dagens dubbel. Omgången tycker jag ser svår ut, vi har en storfavorit i inledningen som fått ett tråkigt utgångsläge och kan vara en favorit i fara, garderar och hoppas på skräll. I avslutningen kommer kallbloden ut och det ser öppet ut. Häng med!

DD-1 (2140m auto)

Inledningen bjuder på ett medeldistans lopp där vi har en storfavorit i 7 Amino Håleryd. Jag tror han kan vara en favorit i fara och därför vill jag gardera honom med två skrällar. Han stod för en riktigt bra insats senast när han låg sist i kön och allt såg kört ut, då kom han ut och körde över motståndarna, jag tror inte han varit i så bra författning någon gång och han måste med på dubbeln. Skulle han komma ner i en bra rygg från sitt tråkiga utgångsläge så har han en bra chans att upprepa sin spurt från senast på Östersunds långa upplopp. 8 Fire Fighter har sett riktigt bra ut i sina starter detta år, han kom tvåa på V75 bakom Digital Collection och möter inga såna motståndare idag. Han är riktigt snabb ut och jag blir inte förvånad om han öppnar så bra att han blir släppt till ledningen, då tror jag han kan med sin fina form leda detta hela vägen. Vill också plocka med 12 Coriano Ås som har fin form men ett tråkigt utgångsläge, kan han få en bra rygg och få smyga med en bit så kan det vara rysaren i loppet.

DD-2 (2140m volt)

I avslutningen får vi ett kallblodslopp som är uppdelat på två starter där tipset går till 5 Töff. Han var väldigt bra senast när han krossade motståndet, han brukar tävla i Norge mot bra kallblod och gör nu sin femte start i Sverige. Han har tjugo meter tillgodo mot det värsta motbudet och jag tror segerreceptet idag blir ledningen runt om. 6 Bork Lasse är det värsta motbudet då han har formen på topp, han har vunnit tre gånger på fyra starter varav senast med galopp. Går han iväg felfri och klarar innerspåret på tillägg så utmanar han tipsettan om segern. Eftersom kallblod är svåra och lita på så kan ni som spelar större system gardera med några hästar till.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 7,8,12

DD-2: 5,6

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 7 Amino Håleryd

DD-2: 5 Töff

Lycka till! /MLipovac