Ikväll tar vi oss till Örebro travet där vi får se två fina lopp på dubbeln. I den inledande avdelningen får vi se kvällens största favorit Timbal som vann E3 finalen för ston för två veckor sedan, jag tror hon har en passande uppgift idag. I avslutningen ser fyraåringsloppet lite mer öppet ut och jag kommer gardera och hoppas på skräll. Häng med!

DD-1 (2609m auto)

I inledningen får vi se Robert Berghs guldklimp 2 Timbal ha en väldigt passande uppgift framför sig. Hon kommer inte behöva springa världsrekord som i förre starten för att vinna. Hon sprang som sagt världsrekord i E3 finalen senast från ledningen, hon visade en egenskap som jag inte trodde fanns och det var startsnabbheten. Jag tror dock att hon inte behöver någon ledning idag för att vinna, hon kommer vinna oavsett position tror jag och jag singelstreckar. Om ni ska gardera henne då måste ni ha med 9 Explosive River.

DD-2 (2100m auto)

I avslutningen är Björn Goop och 1 Furious Francis ganska stora favoriter, det tycker jag är fel för jag tror inte att Björn kommer till ledningen så lätt som spelarna verkar tro. 3 Diable D’Inverne kommer utmana om ledningen och då kan det bli tempo där fram och det bjuder in mina skrällar. Jag väljer att plocka bort Goopen för det ger för lite odds på dubbeln, jag vill åt dem större oddsen. Just 3 Diable D’Inverne är en kapabel herre som jag tror kommer pressa sig till ledningen och skulle Åke få dämpa där fram då kan det räcka hela vägen. 7 Lord Flax är en rejäl herre som tål tuffa upplägg. Han blev målfotoslagen senast, tror det är han tur nu och det kan komma en seger redan ikväll. 10 Cab Hornline och 12 Mr Southwind är mina roliga drag i detta lopp, skulle det bli tempo där fram då har båda kapacitet att vinna. Båda är V75-härdade. 12 Mr Southwind ska gå barfota runt om för första gången! Ger sista strecket till 6 Scarpia som visat hög kapacitet och gick bra i våras.

DD-förslag: 5 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2 Timbal

DD-2: 3,6,7,10,12

Lycka till! /MLipovac