Gårdagens tips var inget att hänga i granen och jag var väldigt fel ute. Men så är det ibland, tur man får chans till en snabb revansch! Tisdagskvällens DD-omgång avgörs på Örebro med två lopp som håller hygglig klass. Det är ett sprinterlopp och ett långlopp, och jag har en fräck spik i just långloppet! Vågar du rygga ikväll?

 

DD-1, 1609a:

Spetsstriden kan avgöra en stor del av loppet och jag tror det blir hård körning från start mellan 4 Clemenza och favoriten 5 Claymore. Tipsettan går till 5 Claymore som tänt till rejält de senaste starterna och varit riktigt fin. Spurtade till en enkel seger senast efter en fin resa och gjorde det på ett bra sätt. Det kan bli allt från ledning till andra/tredje ytter här och han ska ses med en bra chans. 4 Clemenza höll skapligt från ledningen senast men kan bättre. Gör en intressant start över kort distans nu och han lär laddas från start. Blir det Clemenza i spets kan han hålla hela vägen. Jag plockar också med två bakspårshästar som kommer få chansen om det blir tokkörning där framme. 11 Quota hängde med bra i V75 senast och är i riktigt bra form. Kan avsluta vasst och är som sagt inte borta om det blir hårt tempo. 12 Cast Bolt var riktigt bra senast då han trots en tuff öppning höll undan till en lätt seger. Går bra bakifrån också och är inte golvad.

Rank: 5-4-11-12-10-3-1-7-9-2-8-6

 

DD-2, Novemberstayern, 2640:

Här kommer omgångens stora drag och det är 15 I Am Dynamite. Näst senast flög han fram över upploppet men hann inte fram och senast mötte han stenhårt motstånd och räckte helt enkelt inte till. Nu möter han ett motstånd som han normalt sett ska ha en bra chans mot och han ser ut att kunna få draghjälp hela vägen. Han har en sylvass avslutning att tillgå och jag tror han blåser ner hela gänget över upploppet. En fräck spik till 10 gånger?

Rank: 15-6-11-14-1-13-7-9-8-10-12-3-4-5-2

 

DD-systemet:

DD-1: 5 Claymore, 4 Clemenza, 11 Quota, 12 Cast Bolt

DD-2: 15 I Am Dynamite

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!