I tisdags hamnade jag helt snett på DD och hoppade därför över tävlingarna igår. Det var tur det, för de smällarna hade jag inte klarat av. Men, nu är det glömt och begravet och vi blickar vidare istället! Torsdagens DD-omgång avgörs på Örebrotravet som kör Hästsportens dag. Loppen ser mycket intressanta och roliga ut och jag tror hårt på en skräll i DD-2. Vågar du haka på?

 

Det verkar som att ATG och banorna börjar lyssna så smått på vad spelarna vill ha. åtminstone verkar det så när vi återigen får ett långlopp på DD-kupongen. Jag älskar dessa lopp och ser gärna fler sådana under en tävlingsdag. I just långloppet ikväll hittar jag DD-spiken som jag går all in på. Hon är inte i närheten av att bli hårt betrodd och det tackar jag för. Men först ska vi lösa DD-1…

 

DD-1, Göran Abrahamssons lopp, Fyraåringslopp, 2100a:

Ett riktigt bra fyraåringslopp inleder DD-spelet ikväll. Tipsettan till 5 Temple Of Dreams som gjorde ett mycket starkt lopp senast när han provade på V75. Dödens sista 1500 och var bara en längd efter vinnande Tudor Kronos. Formen är med andra ord på topp och läget är minst sagt intressant. Bör få en fin resa och kan avsluta ruskigt vasst. Bra segerchans, men ska garderas. 3 Trovatore var riktigt fin senast då han vann på Åby. Gick starkt i tredjespår sista 700 och gick undan med några längder över upploppet. Fin typ som inte är någon raket från start, men desto vassare till slut. Läget borgar för en fin resa och han är med i segerstriden. 4 Fonda Boko rusade till ledningen senast men galopperade bort sig i utgången av första kurvan. Formen är dock fortsatt fin och han är ruskigt startsnabb. Tar hand om ledningen direkt här och kan hålla hela vägen, även om han är som bäst på kort distans. Sista strecket går till 8 Pampalo som äntligen fick spräcka årets segernolla senast. Han ledde runt om på Åmål och såg fin ut. Har varit i form länge och är det fortfarande. Läget är förstås risigt men han får Örjan i vagnen ikväll och då kan vad som helst hända. Hästen är vass till slut och det är inte omöjligt att han hinner fram.

Rank: 5-3-4-8-6-11-2-9-1-7-10

 

DD-2, 2640:

Här har jag då min stora idé för kvällen! 1 Raspberrysky har inte vunnit på ett år, men är i toppform och ser riktigt bra ut för dagen. Senast kördes hon lite väl passivt men avslutade ruskigt vasst över upploppet och gick med full fart över mållinjen. Det är så de ska se ut, brukar Nybrink och gänget säga. Får nu sin tränare Veijo Heiskanen i vagnen, vilket är ett plus. Läget är perfekt då Raspberrysky kan öppna bra från start och jag tror hon lyckas hålla upp ledningen här. Sen är det bara för Veijo att lägga upp ett vettigt tempo så de bättre hästarna på tillägg inte hinner ikapp. Jag tror Raspberrysky leder detta runt om.

Rank: 1-2-12-10-9-3-11-14-7-5-6-15-13-4-8

 

DD-systemet:

DD-1: 5 Temple Of Dreams, 3 Trovatore, 4 Fonda Boko, 8 Pampalo

DD-2: 1 Raspberrysky

4 rader x valfri insats

Spelstopp DD kl 20.55

 

På lördag är det jackpot på V75. Jag och Mario kommer givetvis med V75-podden under fredagskvällen och ni kan dessutom köpa in er i våra system. Det gör ni på Pressbyrån Svava Uppsala via v75 Tillsammans, på följande länk: http://tillsammans.atg.se/inbjudan/H7D8-5FXX-21456

 

Lycka till med liren!