Helt galet fel ute igår och jag har snart slut på bortförklaringar. Det är bara att blicka framåt och försöka göra sitt bästa. Mycket fina lopp ikväll på Örebro när det är dags för årets första Breeders’ Crown-lopp. Det är också en del fina hästar som gör årsdebut och vissa är säkert mer förberedda än andra. Jag löser det hela på följande sätt:

 

DD-1, Breeders’ Crown, fyraåriga ston, 2100a:

9 Galactica hoppade bort segern senast och hon såg inte helt hundra ut. Nu har man slipat till henne och jag tror hon kommer göra ett topplopp ikväll. Hon har en tung avslutning och hon kan mycket väl blåsa ner alla sista 500. 10 Treasure Kronos visade ruskiga fartresurser förra året och blir spännande att följa i år. Det är årsdebut ikväll och det är givetvis svårbedömt om man kör för seger eller bara vill ha ett uppbyggande lopp i kroppen. Kan städa av alla enkelt och jag vill inte missa på en av mina favorithästar. 6 Touch Of Elegance gjorde årsdebut senast och näst intill flög fram över upploppet till en säker seger. Såg fin ut och lär säkert gått framåt med det loppet i sig. Blixtrar till över upploppet igen?

Rank: 9-10-6-12-4-2-1-8-11-5-3-7

 

DD-2, Breeders’ Crown, fyraåriga hingstar/valacker, 2100a:

2 El Diablo BR hade en bit fram med 200 kvar senast men flög fram till en knapp seger på V75. Han är en riktigt bra häst i fin form och här har han en bra chans att nita dit sina svenska kullkamrater. Han kan öppna bra och kommer han till ledningen tror jag han blir mycket svårslagen. Jag spikar!

Rank: 2-7-9-3-12-8-6-11-10-5-4-1

 

DD-systemet:

DD-1: 9 Galactica, 10 Treasure Kronos, 6 Touch Of Elegance

DD-2: 2 El Diablo BR

3 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!