Ikväll ska vi till Örebro som står som värd för dagens dubbel. Omgången ser ganska favorit betonad ut och det gillar vi inte men jag hoppas att det kan krångla för favoriten i avslutningen och att en skräll kan vinna. Häng med!

DD-1 (2100m auto)

I inledningen får vi se ett fyraåringslopp där en av alla Stefan Melanders fina hästar blir stor favorit, det är 3 Volstead. Han var grym näst senast i Sprintermästaren när han gick utvändigt ledaren och slutade två, vinnaren hette då Nuncio. Hade det inte funnits någon Nuncio i loppet då hade 3 Voltead vunnit. Senast städade han av ett ganska bra gäng enkelt och jag tror Örjan kommer till ledningen ikväll och då vinner han enkelt. Tror han han vinner oavsett position. Spik!

DD-2 (2140m volt)

I avslutningen får vi se ett stolopp där jag hoppas att det skräller till lite för jag kommer gardera med några hästar. Favorit och tipsetta blir ändå 7 Midnight Glory som för det första har Sveriges bästa kusk i voltstart Erik Adielsson och för det andra har springspår, skulle hon komma till ledningen då tror jag chansen är stor att hon vinner. Scenariot jag vill se är att 1 Leisel Palema håller ut favoriten och kör i lendingen för då får favoriten ett tung lopp och det kan bädda för skräll. Man ska givetvis inte glömma att 1 Leisel Palema går bra från ledningen och blir svår att knäcka. 12 Alva Garbo har jag jagat på V75 dem senaste starterna utan att få utdelning, det kanske kommer ikväll istället. Hon är en bättre häst än vad raden visar och jag tror hon är med där fram och gör upp om segern. Tycker hon går ner i klass ikväll. 14 C.C. Queen var tillbaka senast efter nästan ett års uppehåll och vann direkt, jag tror hon blivit bättre med det loppet och hon kan plocka ner många till slut. Jag plockar också med 11 Bella On Tour och 10 Fairytale Road som outsiders.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 3 Volstead

DD-2: 1,7,10,11,12,14

Lycka till! /MLipovac