Örebro står som värd för kvällens dubbel och vi får se två fina sprinterlopp. Björn Goop är huvudpersonen ikväll och kör en av favoriterna på dubbeln. Jag väljer att köra utan singelstreck då jag tror det kan skrälla. Häng med och se hur jag löser det!

DD-1 (1609m auto)

I inledningen får vi se ett stolopp där Björn Goop och 1 True Blue For You blir mest betrodda. Hon har radat upp fina insatser utan att få vinna, med dagens förutsättningar kan seger komma då hon är snabb ut och Björn i ledningen brukar vara ett segerrecept. Hon blev slagen av Odin Töll senast och idag finns det ingen häst med den kalibern, given på kupongen. 2 Jennie Lovecroft fick lucka sent senast i Diamanstofinalen på Solvalla under Elitloppshelgen, hade den kommit tidigare tror jag faktiskt hon hade vunnit. Idag har hon fått ett bra utgångsläge, Torbjörn kan välja om han vill köra om ledningen eller sitta och smyga. 3 Iponema hade en fin säsong som treåring, i år har det gått tyngre och hon väntar på sin första seger 2015. Hon kommer gynnas om det skulle bli körning mellan 1 True Blue For You och 2 Jennie Lovcroft.

DD-2 (1609m auto)

I avslutningen har 1 Global Offshore en bra uppgift framför sig, han var riktigt fin senast i comebacken efter lång vila. Han kom trea bakom Truculent och har säkert gått framåt till dagens lopp. Jag tror ingen kan ta en längd på honom och skulle Magnus få bestämma en bit då blir han svårslagen. Jag är rädd för att 2 Trixarn kommer göra allt för att komma förbi tipsettan och då är det upplagt för en tredje häst. Den jag plockar med som ”tredjehäst” är 7 Call Me Hanover. Han gick bra senast i Sverige bakom Maffioso Face och Banks, ett enklare gäng idag och skulle han komma ner och smyga med en bit då kan han blåsa ner en trött ledare.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,2,3

DD-2: 1,9

Lycka till! /MLipovac