Vi ska till Mantorp ikväll för att få se en riktigt fin dubbel. Höjdpunkten är Ina Scots minne, där får vi se många fina fyraåringar. I avslutningen får vi se ett till fyraåringslopp där Reijo Liljendahls häst blir storfavorit, väljer jag att spika eller leta efter skräll? Häng med och se hur jag löser det!

DD-1 (2140m auto)

I inledningen får vi se årets upplaga av Ina Scots minne. Kollar man på strecken så står det mellan två hästar och jag är beredd att hålla med, 5 Spartan Kronos och 6 Volstead. Min tipsetta blir 5 Spartan Kronos som jag verkligen gillar, jag trodde han skulle vinna Kungapokalen men Conrad körde tyvärr bort honom, jag hoppas Conrad kör bättre idag för då vinner han detta lopp från alla positioner. Tillåter banan så blir det barfota runt om igen. Han står lite på tur nu att vinna ett större lopp. 6 Volstead vann Kungapokalen, han visade att han är stark då han gick i tredje spår sista 600 metrarna och vann. Från sitt utgångsläge idag är chansen stor att han blir över och får en tung resa och därför väljer jag att inte plocka med honom, jag tror inte han klarar att vinna från utvädigt ledaren.  Jag chansar alltså bort honom och plockar istället med mitt drag 10 Origo Tilly. Jag var imponerad av 10 Origo Tilly senast, han slog av Gross Weight och Sciacallo O.M på upploppet och är ständigt lågt spelad. Skulle det bli tempo i loppet så blir jag inte förvånad om han slår av dem igen, passa upp!

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får se dubbelns största favorit 1 Top Of The World, jag har inte imponerats av honom och väljer att chansa bort honom fast förutsättningarna är bra. Min tipsetta är istället 10 M.T Jeffrey som kommer från ett formstall, senast fick han dra tåget och orkade inte hela vägen men får ändå godkänt. Jag hoppas Örjan är offensiv ikväll för då kan han komma in i matchen. 11 Jägermeister Akema vann väldigt enkelt från ledningen senast och såg ut att ha mycket sparat, jag tror han går bra bakifrån också och kan blåsa ner det här gänget utan problem om han får loppet. Sista strecket ger jag 8 Kalle Kalas som tror jag kan ta ledningen trots att han har det sämsta spåret, han är riktigt snabb och skulle han komma ner i bra position eller komma till ledningen då blir han inte rolig att leka med.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 5,10

DD-2: 8,10,11

Lycka till! /MLipovac