Elita MI var rejält förbättrad och speedade hem DD-2 igår, något jag inte hade räknat med. Det är lite stolpe ut för dagen men jag är övertygad om att det vänder snart igen. Måndagens övningar sker på Mantorp och det är två ganska bra lopp vi får se. Spiken är en stark sak som jag tror kommer tugga ner sina konkurrenter från dödens. Häng på!

 

DD-1, Stolopp, 1640a:

8 Countrygirl Ås fick en fin resa senast men precis när attacken skulle sättas in blev det galopp med 200 kvar. Såg segerfarlig ut i det läget. Formen är med andra ord bra och trots det tråkiga läget ska hon ses med en bra segerchans här. Kan avsluta ruskigt vasst och är som sagt med där framme. 9 Sonia’s Dream höll ett hårt tempo i ledningen senast och hon tröttnade sista 150. Går bra bakifrån också och formen är bra. Kan få en drömresa här och har även hon en vass speed att tillgå. Ska räknas tidigt. 7 Littlemissunshine hängde med hyggligt från rygg ledaren senast och såg ut att vara lite uppåt igen. Distansen är rätt och kommer hon bara till från det här läget så kan hon vara med i striden. Och jodå, hon kan spurta vasst… Sista strecket går till startraketen 6 Barca. Hon blev utsvarad senast och hamnade i dödens första 500. Blev avlöst därefter men hade gjort sitt redan 400 kvar. Har två lopp i kroppen nu och hon är som en vessla från start. Lite lättare emot nu än senast och från ledningen kan hon hålla hela vägen.

Rank: 8-9-7-6-4-10-2-1-5-3-12-11

 

DD-2, Klass 2, 2640a:

6 Limoncelli kördes fram i dödens efter halva loppet senast och masserade ledaren under slutvarvet. Knäckte denne men kunde inte svara en smygkörd som speedade förbi. Gjorde ändå ett bra lopp och visade att toppformen är där. Han är urstark och älskar distansen, tål tuffa upplägg och som jag ser det är det bara kusken emot. Om inte Peter förivrar sig så tror jag man vinner detta loppet från dödens och väljer att chansspika.

Rank: 6-8-9-10-7-1-12-4-11-3-5-2

 

DD-systemet:

DD-1: 8 Countrygirl Ås, 9 Sonia’s Dream, 7 Littlemissunshine, 6 Barca

DD-2: 6 Limoncelli

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!