Mantorp bjuder upp till dans på måndagskvällen med riktigt fina lopp och några snackhästar som gör årsdebut. En kväll att se fram emot helt enkelt. Huvudnumret är såklart Kjell P Dahlströms minne med en hel del intressanta femåringar. Det är också där jag hittar DD-spiken.  Givetvis blir det extra kul att se Jeppas Maxi och Nadal Broline i comeback ikväll också. Häng på!

 

DD-1, Kjell P Dahlströms minne, 2140a:

Ett riktigt kanonlopp med flera spännande femåringar som nu ska ta steget till eliten. 2 Daley Lovin är redan i eliten. Han gjorde några makalösa insatser under fjolåret, men de jag minns bäst är två förluster… Han stötte på Nuncio två gånger och gjorde allt han kunde för att hålla honom bakom sig. Det gick dock inte, men Daley Lovin visade att han är en häst för de riktigt stora loppen så småningom. Han har övervintrat väl, tränar riktigt bra hemma på gården och har ett bra läge. Han är snabb ut och jag tror Erik kommer ladda rejält från start med honom. Det blir racerbalans direkt, dvs barfota och jänkarbike, och jag tror han blir svårslagen, trots årsdebut. Jag spikar!

Rank: 2-3-5-1-8-4-6-7

 

DD-2, Fyraåringslopp, 2140a:

8 Toreador ser lite opolerad ut emellanåt och han springer och bryter och tvekar. Men sista halvvarvet är han som en retad tiger och ger sig sällan i en slutstrid. Går alltid starkt till slut och trots läget ska han ses med en bra vinstchans ikväll. 5 Faust Boko gör debut i ny regi och det ska bli väldigt spännande att se honom i årsdebuten ikväll. Visst, han kan behöva loppet, men han har hög kapacitet och kan vinna direkt ändå. 4 Cantona Mearas gjorde årsdebut senast och från ledningen höll han undan enkelt. Kan få en fin resa här och ska inte nonchaleras.

Rank: 8-5-4-12-10-11-7-3-6-1-2-9

 

DD-systemet:

DD-1: 2 Daley Lovin

DD-2: 8 Toreador, 5 Faust Boko, 4 Cantona Mearas

3 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!