Ny vecka och nya vinster ska hämtas. Mantorp står som värd för veckans första dubbel och jag tror chansen är stor att vi får två favoritsegrar. I inledningen får vi se  Royal Figter gör årsdebut och det tror jag han klarar alldeles utmärkt. I avslutningen bjuds det på ett fyraåringslopp där jag tror Örjan har bra chans men vill varna för några goa skrällar. Häng med!

DD-1 (2140m auto)

I DD-inledningen får vi se ett ganska bra lopp där 5 Royal Fighter gör årsdebut. Han har varit borta ett tag men har tränat väldigt bra enligt tränaren. Han är en av alla V75 kungar som vi fick se i höstas och jag tror chansen att ta ännuen seger är stor ikväll. Han har dragit ett bra spår och jag tror Jennifer kommer sitta i ledningen ganska tidigt. Där tror jag inte många slår honom och med tanken på vilka hästar han slaigt i spets så tvekar jag inte en sekund utan spikar honom. Värsta motbudet är 11 Bar Plombier som var bra i sin årsdebut senast. Han kommer få göra grovjobbet här och det tror jag inte han klarar.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi se ett fint fyraåringslopp. Jag plockar med några hästar på den stora kupongen då jag tror det kan skrälla till. Tipset går till Roger Walmanns fina 2 Mellby Collector. Han har inlett karriären med 4 vinster på sex starter, senast fick han gå utan rygg och orkade inte plocka ner vinnaren. Idag ser det bättre ut och kommer Örjan till ledningen då blir han hästen och slå. 5 Whitehouse Express har också bra fart i kroppen och har inlett med fem segrar på elva starter. Han var fyra senast på V75 och det tycker jag är godkänt då han mötte betydligt bättre hästar. Får han smyga med den här gången så kommer han vara långt framme. 4 Mr Crazed var ett stallskrik senast på V75 men galopperade bort sig, har fått ett perfekt smygläge och skulle han kunna komma ner i rygg på ledaren kan han hota med lucka. Plockar med två riktiga smällkarameller och det är 10 Bison Spiro som jag tycker är för lite streckad med tanke på kapaciteten och 11 Usain Colt, båda behöver få rätta loppet med tempo för att hota.

DD-förslag: 5 kombinationer x valfri insats

DD-1: 5 Royal Fighter

DD-2: 2,4,5,10,11

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 5 Royal Fighter

DD-2: 2 Mellby Collector

Lycka till! /MLipovac