Ellix Rhyme fick en fin resa igår, men var chanslös att hinna fram till en mycket bra Adriana Chip. Det är lite stolpe ut nu, men det är bara att kriga på, till slut vänder det. Kvällens övningar avgörs på Mantorp och det är två intressanta lopp vi får se. Spiken har i mina ögon en straffspark och körs av en grönklädd kusk. Nej, det är inte Hulken…

 

DD-1, Stolopp, 1640a:

7 Tarragona Ås har varit i fin form ett tag nu men ändå inte lyckats vinna. Hon är beroende av en smygresa för att kunna utnyttja sin vassa speed till slut. Här möter hon enklare motstånd än hon gjort tidigare och trots spåret så tror jag hon hittar en hyfsad position direkt. Ska kunna avgöra mot det här gänget över upploppet och jag spikar.

Rank: 7-2-11-4-5-1-8-10-6

 

DD-2, Fyraåringslopp, 2140a:

7 Insert Ecus svarade för några fina insatser förra året, men avslutade med två galopper. Han har kapacitet för att fälla alla och har en vass avslutning, men det är ändå årsdebut och han ska garderas. 12 Diva Deo satte inte en hov rätt senast och var borta direkt. Riktigt fin innan dess och här lär det väl bli en felfri avgång. Går starkt sista biten och ska kunna vara med i segerstriden. 2 Windwalker lovade mycket i debuten förra året men fick inte riktigt till det efter det. Han är stor och trög av sig men när det flyter för honom lägger han mycket mark under sig. Har årsdebuten överstökad och lär gå framåt med det loppet i kroppen. Inte helt golvad här. 5 Troll Di Azzurra var ute mot tufft motstånd senast och fick inte chansen då han fastnade bakom trötta hästar. Avslutade bra när han väl fick fritt och formen är det inget fel på. Får en fin resa här och jag tror han kan blanda sig i det hela till slut.

Rank: 7-12-2-5-4-8-6-1-11-10-3-9

 

DD-systemet:

DD-1: 7 Tarragona Ås

DD-2: 7 Insert Ecus, 12 Diva Deo, 2 Windwalker, 5 Troll Di Azzurra

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!