Lördagens omgång avgörs på Mantorp och eftersom det är V75 är det bra klass på loppen. Jag kommer lira lite annorlunda idag, mest pga att jag tycker det är svårt helt enkelt. Vi har en hetsig storfavorit i DD-1 och en skogshuggare i DD-2 som får fungera som utgångshästar idag…

 

DD-1, Bronsdivisionen, 2640a:

6 Seedorf OMF blir storfavorit här och normalt sett ska han ha en riktigt bra chans att ta hem det här. Men han kan hetsa upp sig och lägga bort krafterna under loppet och han får fungera som utgångshäst här. 4 Diggers Elias är i kanonform och hade otur senast. Spurtade vasst efter sen lucka och såg smällfin ut. Skor runt om är ett lite minus, men med samma speed till slut som senast kan han vinna ändå. 5 Alfas Dimitri är i toppform och har inget emot distansen. Har ett tungt slutvarv och blir aldrig trött. Trots att han är ny i klassen kan han vinna. 9 On Track Piraya skreks det om senast men distansen var för kort. Bättre distans nu och Björn vinner ju med nästan allt numera.

Rank: 6-4-5-9-2-1-7-8-11-3-10

 

DD-2, Klass 1, 2140a:

6 Lumberjack Joe snubblade sig i galopp förra lördagen och försvann. Formen är bra och ”skogshuggaren” kan få en snabb revansch här. Jag tror han har en bra chans oavsett resa. Jag är dock lite rädd för 4 Nose Gear som får Peter Untersteiner i vagnen idag. Hästen gick bra senast och får han en fin resa här är han inte helt borta. Sen var det där med Goop, 10 Je T’aime Ruinart har ju imponerat på slutet och är i bra form. Inte helt omöjligt att han sätter nosen först igen.

Rank: 6-4-10-12-2-3-5-1-7-8-9-11

 

DD-systemen:

System 1:

DD-1: 6 Seedorf OMF

DD-2: 6 Lumberjack Joe, 4 Nose Gear, 10 Je T’aime Ruinart

 

System 2:

DD-1: 4 Diggers Elias, 5 Alfas Dimitri, 9 On Track Piraya

DD-2: 6 Lumberjack Joe

Totalt 6 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 18.20

 

Lycka till!