Mantorps står som värd för veckans första dubbel. Omgången ser trevlig ut även om det sista loppet blivit sönderhackat av strykningar. Jag spelar en lite större kupong idag och hoppas det räcker. Häng med!

DD-1

I inledningen bjuds vi på ett bra stolopp över 2140 meter. Tipset går till kapabla och formtoppade 10 Bethel Hanover som senast avslutade riktigt bra bakom vinnande Zelda Zonk. Hon är lite missgynnad av bakspåret då hon är startsnabb men hon gjorde det riktigt bra senast och jag räknar med att hon gör en ny toppinsats. 6 Livacious Lindy var näst senast riktigt fin när hon tog hand om ledningen och ledde hela vägen. Jag är inne på att hon tar ledningen idag igen och får Jennifer bestämma en bit så blir hon svårslagen. 7 I Am Unique är en stark märr som tål det flesta uppläggen och jag är inne på att Jorma som idag testar kommer försöka nå ledningen men det kommer sluta med positionen utvändigt ledaren, där kan hon pressa 6 Livacious Lindy och då har tipsettan en bra chans att spurta ner dom. Sista strecket ger jag 1 R.K Princess som fått ett intressant utgångsläge och är van att möta tuffare motstånd. Tror hon kan få en bra position och en fin resa och ska då inte nonchaleras. Jag känner mig säker med fyra hästar här.

DD-2

I avslutningen får vi se ett lopp över 1640 meter med voltstart där dom bästa hästarna startar tjugo meter bakom. Eftersom sex hästar blivit strukna och dem flesta på tillägg tror jag att det blir lättare att vinna med tillägg. Min första häst är 8 Noble Knight som börjar hitta formen för Johan Untersteiner. Han har fått tre lopp i kroppen och jag tror att det är hans tur att vinna snart, han är van vid tuffare motstånd och får Johan iväg honom bra då tror jag han vinner. Jag måste ändå dubbla med 2 Mr Flo Fly som jag tror leder detta lopp väldigt länge. Han gynnas med strykningarna runt honom och Björn Goop lär skicka honom till ledningen och där har han visat att han gör det bra. Goop har kört honom en gång och det slutade med seger.

DD-förslag: 8 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,6,7,10

DD-2: 2,8

Lycka till! /MLipovac