2015 avslutades på bästa sätt då DD-tipset satt perfekt på Åby. Nu ska vi se till att 2016 inleds på samma sätt. Mantorp kör kvällstävlingar på nyårsdagen och då har väl alla hunnit med att komma ikapp sig själva efter en tung nyårsnatt? Loppen håller hygglig klass, men vi får nog nöja oss med denna klassen framöver. Det är ju trots allt vinter.

 

DD-1, 1640a:

3 Quadroon tog en kort galopp i starten senast men tappade inte så mycket. Hamnade i tredje inner, fick en perfekt lucka med 350 kvar och avslutade godkänt, men kan bättre. Här har han ett bra läge då han är startsnabb och jag tror han sitter i ledningen tämligen omgående. Därifrån har jag svårt att se honom förlora detta, särskilt som de värsta motbuden helst vill gå utan skor. Jag tror på spets och slut för Quadroon och spikar!

Rank: 3-6-1-2-10-8-4-5-9-7

 

DD-2, 1640a:

1 Bellmondo Hornline kom tillbaka efter en kortare vila senast och fick en fin resa med rygg hela vägen. Avslutade bra till tredjeplatsen och såg fin ut, men behövde loppet. Lär vara kraftigt förbättrad ikväll och läget är ganska bra. Han kan öppna hyggligt men det är ändå ingen spetsgaranti. Jag räknar dock kallt med att han hittar ut under loppets gång och plockar ner de andra till slut. Som jag ser det är han fältets bästa häst. Spik

Rank: 1-3-6-4-2-8-10-7-5-11-12

 

DD-systemet:

DD-1: 3 Quadroon

DD-2: 1 Bellmondo Hornline

1 rad x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.13

 

Som brukligt när vi går in i en ny månad är det dags för lite statistik kring den föregående månaden. December var en svart månad och inte mycket gick rätt. Jag lyckades sätta fem av 25 förslag, vilket ger en procent på 20. Ett rätt hade jag i 12 omgångar av dessa 25, vilket då ger 48%. Pinsamma noll rätt hade jag hela åtta gånger, vilket ger 32%. Antalet spikar som satt var 12 av 26 möjliga, viket ger 46,1%. Hade man spelat alla mina förslag med 10 kr i insats per kombination hade man tyvärr gått back med 281 kr. Inte så vassa siffror, men till mitt försvar så kan jag ju säga att när DD ger mellan 2-9 gånger pengarna – då har jag inte den dubbeln. Såna odds är ingen idé att sträva efter, då kan ni lika gärna läsa tidningarnas tips eller de sk experterna i tv.

 

Lycka till!