Gårdagen blev en bra dag då DD satt till hyggliga 11,97 i odds. Bara spelen sitter så är det ju bra, oddsen kan man inte göra något åt. Två raka vinstdubblar känns bra och jag siktar på ett äkta hattrick ikväll när Kalmar bjuder upp till dans. Om klassen på loppen var dålig igår, så är det raka motsatsen ikväll. Spiken är en välkänd V75-häst som snart är redo för större uppgifter än kvällens…

 

DD-1, 2140a:

4 Eder Bob satt fast med allt sparat näst senast och såg ut som en obriserad bomb. Senast ville Johan absolut inte ha dödens utan kröp ner i vad som blev fjärde inner. Fick en sen lucka och sköt till vasst, men var ju ändå chanslös att hinna fram. Hästen ser i alla fall lysande ut för dagen och ikväll ser det ut att vara läge att köra för seger. Motståndet ser inte så himla svårt ut och jag tror att Eder Bob körs betydligt mer offensivt här. Jag tror han får en resa i andra ytter och blåser ner ledande 5 Shogun DK över upploppet. Spik!

Rank: 4-5-9-1-3-7-8-2-6

 

DD-2, Peter Johanssons minneslopp, 2140a:

6 Dixie Exclusive blåste till ledning från just sjättespår senast men släppte efter 500 meter. Det blev hans fall då han inte fick fritt förrän 150 kvar och hann trots en vass avslutning inte fram till seger. Lär laddas från start igen och ikväll släpper man inte. Kan leda runt om. 11 Lillaxel ser jag som främste utmanaren. han är i bra form och har alltid en vass avslutning att tillgå. Kan blåsa ner alla över upploppet. 8 Mr Simpson blixtrade till med en sylvass spurt senast och skrällde rejält. Här har han såklart läget emot sig, men med den speeden han visade upp senast så är han inte helt golvad här heller. Sista strecket går till 1 Pretty Trio som är i toppform. Hon var riktigt fin vid spetssegern näst senast, men senast blev det galopp kort efter start. Kom tillbaka på innerspår och satt faktiskt fast med lite sparat. Har ett bra läge här och med fritt i tid kan hon swisha förbi den sista biten.

Rank: 6-11-8-1-2-5-4-3-10-7-9-12

 

DD-systemet:

DD-1: 4 Eder Bob

DD-2: 6 Dixie Exclusive, 11 Lillaxel, 8 Mr Simpson, 1 Pretty Trio

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!